位於長沙灣同荔枝角交界嘅隱世泰菜,店舖以明亮嘅大地色裝修 再配上七彩繽紛嘅畫作🖼一入到黎都比呢幅佛畫震撼到👀兩個人做完運動肚餓叫咗個晚市套餐A,其實揀咗好耐究竟A定B好😂兩個menu都好吸引前菜 — 扎肉沙律比想像中大碟,扎肉大大塊 用咗好多唔同配料。醬汁超有泰式風味 都幾辣🥵🥵 加埋啲生洋蔥一齊食 仲辣😂😂😂小食 — 墨魚餅泰式小食來講 最鍾意就係魚餅🥰今次重要有墨魚餅!大大舊炸得香脆之餘 仲超彈牙😍😍魚餅仲混咗好多粒粒,食得出唔係普通街邊雪藏野😍 推介 👍蔬菜 — 雜菜呢個不得了,睇落平平無奇 一上枱已經香味撲鼻👃炒得超惹味 夠晒獲氣 爆香過嘅蒜頭再加埋馬拉盞 真係不得了呀!食晒啲菜都要留返個汁嚟點簿餅😍😍主食 — 芭堤雅烤雞即叫即整 一上枱已經知有料到🤩 有種喺泰國夜市掃街嗰種香氣 食落真係同我當地食係一樣味,真係夠晒地道😛皮脆肉嫩 咬開出煙之餘仲好juicy! 仲配咗個好似酸酸甜甜嘅話梅汁 不過本身隻雞唔點醬已經好夠味 唔係講笑真係色香味俱全🥰 一定會加錢叫大碟啲 (如果可以)配簿餅擺咗一陣都仲係熱辣辣 一咬落去有種酥皮湯咁鬆化嘅感覺🤤 食到好香牛油味🧈朋友話勾起佢係泰國街邊香

前菜 — 扎肉沙律

小食 — 墨魚餅
推介 👍

蔬菜 — 雜菜

主食 — 芭堤雅烤雞

配簿餅
擺咗一陣都仲係熱辣辣 一咬落去有種酥皮湯咁鬆化嘅感覺🤤 食到好香牛油味🧈朋友話勾起佢係泰國街邊香蕉煎餅嘅回憶🤤 點汁一流!

仲包埋附送兩杯飲品,冇諗過叫杯凍椰青水仲會送兩塊椰肉 朋友嘅龍眼冰都好飲唔過甜🥰

唔知係咪太遲去到 所以最後冇送到甜品🥲不過一句講晒平靚正,仲要外賣自取全!日!九折!喺呢區嚟講 要食泰菜嘅話呢度絕對都係一間好選擇😍
  • 芭堤雅烤雞