最近俾我不經意咁發現一個環境勁chill夜景又靚食物質素又高嘅餐廳🤩就係位於沙田萬怡酒店 30樓既觀景餐廳😍 可以眺望同大飽觀賞沙田既景色🥰 餐廳外邊有一個露天陽台, 一望出去就望到大大嘅馬場同吐露港嘅景色,夜晚燈光閃閃🫠真係勁好feel, 用黎打卡都好一流🤩 夜晚攞住酒杯同朋友談心😘呢到真係絕佳既選擇😚‼️除咗夜景之外, 佢哋嘅食物質素都非常高質🤤我重點真係一定食佢地既🐖烤加拿大豬鞍配楓糖及煙燻燒烤醬🐖真係超級好食‼️‼️‼️ 10萬個誠意推介😂我食過咁多間餐廳覺得佢係最好食嘅豬鞍 ❤️佢嘅肉質食落去真係超鬆軟😍感覺完全一啲都唔似係豬嘅質感, 一點”鞋”嘅感覺都沒有🤭師傅煎嘅火候非常恰當😍啖厚厚嘅豬鞍食入口都好juicy, 豬既油脂都好香🫠好快咁樣成塊都食哂😂一丁點兒覺得膩既感覺都無🤤🩵青口忌廉汁海鮮意粉意粉都好好食, 忌廉醬汁好creamy 好順滑海鮮份量都誠意十足🩷蝦肉粒粒彈牙爽口青口份量都好多, 碟面仲放左好多卜卜脆嘅脆片, 好吃‼️🍨甜品佢地嘅甜品都好好食同創新而我就最鍾意佢地嘅泰式奶茶奶凍泰式奶茶味濃郁, 質感順滑, 上面仲鋪左少少啫喱質感既粒粒, 口感層次豐富🤭飲品佢地嘅賣相都好精緻
真係勁好feel, 用黎打卡都好一流🤩
夜晚攞住酒杯同朋友談心😘
呢到真係絕佳既選擇😚‼️

🐖烤加拿大豬鞍配楓糖及煙燻燒烤醬🐖
真係超級好食‼️‼️‼️ 10萬個誠意推介😂
我食過咁多間餐廳覺得佢係最好食嘅豬鞍 ❤️
佢嘅肉質食落去真係超鬆軟😍
一丁點兒覺得膩既感覺都無🤤

🩵青口忌廉汁海鮮意粉
意粉都好好食, 忌廉醬汁好creamy 好順滑
海鮮份量都誠意十足🩷蝦肉粒粒彈牙爽口
青口份量都好多, 碟面仲放左好多卜卜脆嘅脆片, 好吃‼️

🍨甜品
佢地嘅甜品都好好食同創新
而我就最鍾意佢地嘅泰式奶茶奶凍

飲品佢地嘅賣相都好精緻, 而且唔會太甜
啱晒夜晚望住個咁靚嘅view 談心chill下啦🥂