又到左4年1度既世界杯,因為卡塔首6、7月太熱,所以改左11月先舉行。對於男仕黎講睇世界杯咁重要,緊係要睇啦,但係依家又唔係有好多酒吧有得睇,而舊同事又知道淥鼎記有得睇喎,於是就book左枱打邊爐同睇波喇😝本來今日book左20:30,但因為我地早左8點到,但接待話有位,就俾左我地入去,餐廳俾左張卡位睇到,有啲唔好就係得1邊睇到,但唔緊要,我未去到想要睇波既情況,所以讓左位俾2位男仕 (舊同事同大股東)睇🙈今日我地叫左爵爺套餐,有以下食物:- 主菜 (我地要左椰子雞)🐔- 日本時令刺身 (1份)🍣- 豪華海鮮拼盤 (1份)- 安格斯頂級牛小排(1份)另外就係有火鍋配料任食,飲品任飲🥤等等😋入去時都已經行入自助區,首先係飲品區,都幾多飲品,除左普通會見到既任依飲品下,重會見到有佢地自家制既竹蔗茅根同埋茉莉花茶,如果唔飲汽水,都有第2啲選擇🤗而我地首先試左個椰子雞先,湯都幾濃椰子味味,飲落去唔算太味精,雞件亦都算嫩滑,而且冇咩雪味,可以接受👌之後黎到日本時令刺身,有三文魚、帶子、蝦及鮑魚,鮑魚比較好食,其他就普普通通😌打邊爐湯底我地選擇左花膠美人鍋,任食邊爐部份都有海鮮拼盤送,但海鮮就1般

今日我地叫左爵爺套餐,有以下食物:

- 主菜 (我地要左椰子雞)🐔
- 日本時令刺身 (1份)🍣
- 豪華海鮮拼盤 (1份)
- 安格斯頂級牛小排(1份)

另外就係有火鍋配料任食,飲品任飲🥤等等😋

打邊爐湯底我地選擇左花膠美人鍋,任食邊爐部份都有海鮮拼盤送,但海鮮就1般,但食落去尚算新鮮,不過不失😉

最後試左佢地安格斯頂級牛小排,非常好食,就算係淥耐左,都唔覺得佢太老,非常新鮮,呢個係全餐最好食既1個部份😋

除左邊爐,每位到最後都可以叫1杯Haagen Dazs,今次試左哈蜜瓜味,好食,大家都可以試下😝

總結: 飲品同食物款式都多,主食亦都有唔同既選擇,唔會hea俾你,服務亦都唔錯,呢排多人睇波,可能就要book下位喇😉睇波亦都好有氣氛,如果想大家1齊叫下,呢間餐廳絕到俾到你感覺🤩
2022-11-21
$400 (Dinner)