2006-10-04 6 views
雲南米線, 聽個名就已經好想食, 但又唔係間間都好味! 呢間景霖就真係唔講得笑喇!入到去地方唔算大但係夠乾淨, 但冷氣都算足夠同埋仲有d掛牆風扇, 唔會太熱! 睇下個餐牌, 有少少車仔麵feel, 但係唔使自己圈, 伙計會幫你寫單, 佢地都算有禮貌架! 我通常要3個至4個, 牛腩同豬腸已經成為穩膽, 牛腩入味好鬆好淋, 加埋d腩汁配米線, 一流; 豬腸都好淋好好味; 而炸魚片或紅腸或豬肝, 都值得一試! 仲有雲吞同魚皮餃都好正, 雲吞係菜肉雲吞幾特別下, 魚皮餃好有口感, 都係一絕! 不過我有時嫌雲吞同魚皮餃得兩粒少得濟呀, 所以少d叫! 再配埋芽菜, 九菜同腐皮, 然後再選辣汁, 有小辣, 中辣, 大辣同勁辣, 4隻辣我都食過, 不過勁辣就真係好勁, 食到我要飲野! 通常我都要中辣, 不過有時都會食大辣, 真係好正, 講起又流口水喇! 鍾意食辣一定要試呀!仲有佢地雞中翼, 有辣有唔辣, 辣野味, 唔辣夠香! 比個小貼士大家, 下午荼時後係最抵食, 星期一至六係2:30-6:00, 星期日同公眾假期係2:00-7:00呀! 點抵食, 食米線送豆漿同埋2隻雞中翼呀!