2019-01-23
漁樂睇到個餐牌心動,睇清楚個底心痛。今天個friend約左去屯門開左一個星期的餐廳下午茶,其實一路行過兩間餐廳都幾吸引,但漁樂個餐牌,選擇真系幾多東南亞野選擇,吾驚搵吾到,只會三心兩意。好似個friend本來想叫海南雞飯,最後都改左。另外雖然系下午茶,但都好大碟,用來做午餐應該夠泰色臘腸扎肉雞粒炒飯(HKD40)~好熱,應該系一碟碟炒,幾多臘腸,幾香,但扎肉同雞粒就幾難搵到,飯就炒得吾夠乾,但都一粒粒,甜甜地,幾好食。香辣肉碎炒泰色金邊粉(HKD39)~餐牌系一隻辣椒,但對吾食得辣的我就幾辣,食到出汗,肉碎好少,金邊粉幾QQ.兩杯野飲就麻麻地,比較淡。地方裝修令人幾開心,服務吾錯,要吾搭枱吾搭枱要熱水有熱水,要碗仔有碗仔,絕對無bad feeling。返到屋企搵吾到openrice有,再查原來又系飲食集團另一個chain,同百份百,意樂,韓樂。。。同一公司,真系小店好難做,心痛。
漁樂
睇到個餐牌心動,睇清楚個底心痛。
泰色臘腸扎肉雞粒炒飯(HKD40)
香辣肉碎炒泰色金邊粉(HKD39)
兩杯野飲就麻麻地,比較淡。
泰色臘腸扎肉雞粒炒飯(HKD40)
香辣肉碎炒泰色金邊粉(HKD39)
柯華田