#馬六 (灣仔)灣仔巴路士街12號地舖-----沙巴燒雞配蝶豆花椰漿飯($62)上檯時候見到大大隻雞髀同靚靚藍色飯擺係竹墊到😚已經加左唔小分 因為個樣真係好吸引~不過通常呢d咁靚顏色ge飯都係gimmick野居多 所以B仔亦不敢抱厚望 點知😆竟然出乎意料地好味 碟豆花飯雖然無蝶豆花味 但係有濃濃椰漿味 飯粒黏得黎又粒粒分明 撈埋旁邊ge魚仔同花生🥜食 味道口感就更豐富更多層次 而沙巴燒雞大隻得黎 皮脆肉嫩 最重要係唔會好油膩 又唔會燒得太乾身 保留少少juicy感😆係燒得非常好ge燒雞🐔~-----👶🏻B仔整體評價:9/10個👍🏻👶🏻B仔抵食程度:7.5/10個👍🏻(小提示:下午茶份量差不遠 但係平d 呢個飯只需$48)👶🏻B仔環境評分:7/10個👍🏻👶🏻B仔味道評分:9/10個👍🏻👶🏻B仔回頭機會:10/10個👍🏻-----跟住我一齊吞食香港啦!🤤
#馬六 (灣仔)
灣仔巴路士街12號地舖
👶🏻B仔整體評價:9/10個👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:7.5/10個👍🏻
(小提示:下午茶份量差不遠 但係平d 呢個飯只需$48)
👶🏻B仔環境評分:7/10個👍🏻
👶🏻B仔味道評分:9/10個👍🏻