2022-08-14
星期六約咗個friend去九展睇show,諗住睇前食一食飯,但九展入邊啲餐廳真係唔多吸引😂所以寧願去遠少少,決定去MegaBox嗰邊搵吓睇吓有咩嘢食。開Apps嘅時候搵睇吓有咩餐廳想食,見到呢間餐廳好似都OK,環境幾好幾Chill,同埋個價錢都算合理,所以就過咗嚟食。餐廳本身有set餐但係覺得唔係好吸引決定散叫算。一人嗌咗一個主食: 雜菌黑松露燉飯,法式燉羊膝配薯蓉。之後再嗌咗個青口share,仲叫咗杯特飲:果皮冰糖檸檬冷泡茶。個飯覺得稍為有啲過鹹同埋過硬,最後個飯係食唔晒因為太硬了。反而個羊膝都幾有驚喜,好冧同埋嗰調味啱啱好。青口都OK正正常常。反而係杯嘢飲就麻麻,30幾蚊但係好細杯同埋個味唔係個個接受到。結論係可以飲但係唔會再叫😂可能因為星期六日所以餐廳冇乜人,又有少少背景音樂,同朋友吹吓水食下飯都幾好唔錯。啲 staff 都幾好,上菜速度都快。