2018-09-01 262 views
事隔多年去食萬豚屋,想當年都要下晝5點幾去排隊,而家6點幾去到唔駛排,yeah~Daily catch海鮮到稻庭烏冬 香辣湯底 $100麵同湯分開的,應該係因為個湯底已裝有太多海鮮,唔夠位裝麵湯底好惹味,我鍾意食辣又重口味,覺得好好飲,叫左中辣。 海鮮份量都多,有兩隻蝦,兩隻花蛤,兩隻帶子,都算大隻。仲有隻半熟蛋😍吉列芝士豬扒手打烏冬 魚介湯 $88湯底比較清,咁岩果日想食啲清清地既野就岩晒,加埋啲豆苗味成個湯好清甜。 吉列芝士豬扒好啲肉好林好易咬,個皮炸的好酥脆,入面有一層芝士點綴下好有層次仲感覺冇咁熱氣。吉列忌廉蟹餅 $36每次食日本餐都好鍾意食,但今次有啲失望,其中一件入面好空虛,咬開後入面幾乎空心,只有少少忌廉蟹肉係入面 另一件就好正常稻庭烏冬同手打烏冬既分別係稻庭烏冬比較彈牙,有咬口,手打烏冬比較林。兩者粗幼度都差唔多。清潔度就一般,坐底時張凳有粒花生。...

Daily  catch  海鮮稻庭烏冬(香辣湯)

Daily catch海鮮到稻庭烏冬 香辣湯底 $100

麵同湯分開的,應該係因為個湯底已裝有太多海鮮,唔夠位裝麵

手打烏冬(魚介湯)

吉列芝士豬扒

吉列芝士豬扒手打烏冬 魚介湯 $88

吉列忌廉蟹餅

吉列忌廉蟹餅 $36

另一件就好正常

清潔度就一般,坐底時張凳有粒花生。...
$130 (Dinner)
Daily  catch  海鮮稻庭烏冬(香辣湯)
手打烏冬(魚介湯)
吉列芝士豬扒