2020-04-03
唔係住喺附近但咁岩黎到沙田區既同事揀左呢間餐廳一齊晚餐~~Explorer Fusion外牆痴滿密密麻麻既文宣又有連儂牆 立場清晰 又高調💪🏽😠講下嗌左咩食先💁🏽♀️忌廉蘑菇湯($58)🍄菇味相當濃郁 真材實料啖啖都食到蘑菇蓉!水牛城棒棒雞($88)第一次食水牛雞翼(鎚)係自己點醬 有三款醬料(冇記錯既話應該係芝士、茄汁、酸辣醬?) 可以自己調汁個人比較鍾意醃左/ 煮個已經調好左既水牛城醬多d 覺得惹味又入味d!雞鎚炸得偏乾身 肉質就一般般~~澳洲榖飼牛柳配牛油蘆筍、薯角($220)同事食得出呢碟係用心之作💕外層做到微焦既效果 內裏既牛柳肉質軟稔~~🍔雞扒(?)漢堡配薯角($128) *hidden menu😛有同事唔食牛 店員就話可以改做雞~~ 雞肉都幾嫩滑 漢堡份量都幾大 岩哂幾個人一齊share!意式燒大蝦伴香草辣蕃茄汁意粉🍝($155)(唔記得影相😛)意粉既汁應該唔係用茄汁/茄膏/現成醬整 而係用新鮮蕃茄🍅有幾多車厘茄👍🏽 辣味辣得好過癮😋🌟店員? 老細? 主動問我地對漢堡既評價感覺呢度係一間會接納意見既小店 亦都feel到佢地幾有心做好食物 加油💪🏽😆
Explorer Fusion外牆痴滿密密麻麻既文宣
又有連儂牆 立場清晰 又高調💪🏽😠
講下嗌左咩食先💁🏽♀️
忌廉蘑菇湯($58)
🍄菇味相當濃郁 真材實料啖啖都食到蘑菇蓉!
水牛城棒棒雞($88)
第一次食水牛雞翼(鎚)係自己點醬
雞鎚炸得偏乾身 肉質就一般般~~
澳洲榖飼牛柳配牛油蘆筍、薯角($220)
同事食得出呢碟係用心之作💕
外層做到微焦既效果 內裏既牛柳肉質軟稔~~
有同事唔食牛 店員就話可以改做雞~~
雞肉都幾嫩滑
漢堡份量都幾大 岩哂幾個人一齊share!
意式燒大蝦伴香草辣蕃茄汁意粉🍝($155)
(唔記得影相😛)
意粉既汁應該唔係用茄汁/茄膏/現成醬整 而係用新鮮蕃茄🍅
有幾多車厘茄👍🏽 辣味辣得好過癮😋