2023-10-21 233 views
石門一直都係沙田區嘅街坊飯堂,出名多小店價錢又親民。但如果你星期六日想去食個lunch度度都人山人海,同普遍餐廳都偏迫同坐位偏窄…今日試咗間幾chill既日式+西式餐廳出面睇同第一眼好西式酒bar feel,但裡面又有啲日系擺設同電視播下MV,比起石門其他地方食到趕頭趕命都幾舒服。座位好闊,好有個人空間。午餐餐牌好簡單,一頁係日本菜,一頁係西餐。我叫左西班牙黑毛豚肉扒8oz配薯條,意粉 ($88)+$20西式套餐第一眼見到最特別係薯條同意粉一齊上唔駛揀。意粉係普通意粉但有落足蒜炒仲有啲蒜片係上面ok。薯條即炸,本人幾鍾意食連皮既薯條覺得幾好食。黑毛豬偏薄,但有兩塊(影相影得唔好)同keep到裡面剛熟唔乾身。+餐部分無牛角包轉做炸洋蔥圈,飲品有烏龍茶同汽水揀,還有一個湯及沙律,$20也算便宜。如果你在石門想有個小天地自己靜靜地食個飯,依間餐廳大推

今日試咗間幾chill既日式+西式餐廳

座位好闊,好有個人空間。

午餐餐牌好簡單,一頁係日本菜,一頁係西餐。

第一眼見到最特別係薯條同意粉一齊上

如果你在石門想有個小天地自己靜靜地食個飯,依間餐廳大推