2017-05-08 452 views
同事今日lunch話帶我去石門食好野 佢話有間開左一陣的日本野 幾唔錯 價錢合理 多選擇 佢地實在太了解我 三個人浩浩蕩蕩由第一城出發行過去石門 原來都係平時出開個新商場裡面 真係開左好多唔同種類既食市 有湯包 雲南米線 西餐 韓燒 酒樓 大快活 好精彩 今次上2/F就去到它的名字 ~ 京都 無特別刻意裝修 自然開揚落地玻璃 Sorry原來無影到Menu比大家 下次補翻 真係好多選擇兼可轉定食Set幾豐富的 我自己覺得好熱 想食d涼快既冷麵 佢地竟然 有烏冬or蕎麥面揀 當然亦可選冷食or熱湯 湯底可選豬骨濃湯 or 清湯 凍食可選胡麻醬 or 冷麵汁 我最後選擇左 豬軟骨冷烏冬陪胡麻醬定食 $57 定食有中華沙律 兩件卷物 豬軟骨 同主打冬烏 味道ok喎 d胡麻醬唔吝嗇 足夠每條烏冬掛汁 不過烏冬就較硬身 變左好有咬口 如果再多少許時間就perfect 豬軟骨亦入味 d肉質較乾身整體滿意 會再幫襯 試埋其他款式同事所選擇既定食係燒青魚陪燒牛肉 但亦配有八爪魚同三文魚壽司2件 同麵豉湯添 $62另一同事就試熱湯系列 和風炸雞湯烏冬 湯烏冬竟然還有粟米同紫菜添 巧豐富 大家都一至好評

我最後選擇左 豬軟骨冷烏冬陪胡麻醬定食 $57

定食有中華沙律 兩件卷物 豬軟骨 同主打冬烏
整體滿意 會再幫襯 試埋其他款式

另一同事就試熱湯系列 和風炸雞湯烏冬 湯烏冬竟然還有粟米同紫菜添 巧豐富 大家都一至好評 炸雞亦juicy唔會太乾

2017-05-08
Type of Meal