2024-06-30
今日下午一點去到,原來星期日系兩點開門,2點幾再趕到,以為要排隊,原來客人都吾多,可能大部分客人都已經了解,吾會好似我咁懵閉閉信小紅書。味道招牌研香開心果豆腐花($58)1分— 話系招牌,當然要叫啦!但超級失望— 叫半甜,但我地兩個都覺得超甜。— 吾香,無開心果味。— 吾知道佢系咪想比客人有食到開心果口感,所以有開心果粒,但如果客人想食”研磨”,肯定系想嘗試佢的滑,同個名字互相矛盾喔。— 豆腐花好少但滑,但毫無豆香。8小時研磨芝麻糊($38) 1分— 同樣加了芝麻粒,根本試吾到研磨的幼滑。— 聞吾到亦食吾到芝麻香味。— 最失敗系應該濃左,帶苦味,每人食左兩淡就埋單走。因為吾想換另一碗失望。環境(4分)舖頭窄長,裝修比一般糖水鋪舒服服務(2分)— 要水有水— 兩個人先叫一碗,吾想混亂味蕾,但食到一半就有人埋來提醒每人最少一碗,系感覺上吾舒服,因為基本系掃QR code 單上已經睇到。衛生(3分)— 正常抵食(1分— 咁價錢,咁差質數,肯定低分
招牌研香開心果豆腐花($58)1分
— 話系招牌,當然要叫啦!但超級失望
— 叫半甜,但我地兩個都覺得超甜。
— 吾香,無開心果味。
— 豆腐花好少但滑,但毫無豆香。
8小時研磨芝麻糊($38) 1分
— 同樣加了芝麻粒,根本試吾到研磨的幼滑。
— 聞吾到亦食吾到芝麻香味。
環境(4分)
舖頭窄長,裝修比一般糖水鋪舒服
服務(2分)
— 要水有水
衛生(3分)
— 正常
抵食(1分
— 咁價錢,咁差質數,肯定低分