2006-01-04 21 views
昨晚去食左個叉燒燒鴨煲仔飯套餐,入面有一個煲仔飯,一碟冬菰扒生菜,一盅竹笙??翅,同一杯中國茶。$36 以為好抵,點知中伏,除左杯中國茶外冇樣掂,真係冇咁大隻蛤蜊架!竹笙??翅:入面真係有竹笙、仲有蝦仁粒、蟹柳絲,翅?我諗有幾條,不過盅野好似漿粉咁,碗仔翅正過佢啦。不過算,三十幾有埋飯有埋菜都冇法啦!冬菰扒生菜:冬菰唔靚冇出水一陣味,失敗!生菜煮到黃晒,失敗!碌完菜成碟水,溝希晒d汁,攪到冇晒味,失敗中失敗!煲仔飯:至失敗呢個,係就真係有煲仔飯焦,但係成煲飯(包括飯芯)都硬到非常,根本食唔到,食完d叉燒燒鴨已經收得工。三十幾蚊,哎...食完爆晒粗個隻啦!味道我係俾0分,1分都唔值!