2023-07-23 367 views
夾座鐘意食土瓜灣嗰間,特登帶埋屋企人去西環嗰間試下,點知最後覺得原來係入左__撚記。記左其他小菜、四個白飯,都係一般。為一要彈既就係碟炒蜆、同碗糖水。碟炒蜆上到枱,仲未起筷都已經見到好多都冇開殼,食到最後,兩老費事浪費食物,用手打開左5-6隻未開殼既蜆,個碟都仲有好多隻未開,出去食炒蜆,都係第一次見到咁多隻蜆都未開殼。而且都會出晒水,唔係咁乾身。臨走叫埋單,侍應係唔會主動話送糖水,太座要主動問番第二個侍應先知話有糖水送。太座話想食番薯糖水,個侍應答覆話仲未煲好,呢個回應真係好有創意。最好送左綠豆糖水,但係真係介乎凍同暖之間既温度,費事肚屙,食左一啖冇再食。
記左其他小菜、四個白飯,都係一般。
為一要彈既就係碟炒蜆、同碗糖水
炒蜆
送既綠豆糖水
2023-07-15
$160 (Dinner)