2024-11-03 29 views
呢間小店係一間Fusion素食嘅音樂Cafe,提倡健康生酮飲食,位於佐敦同柯士甸交界,附近都有好多唔同類型嘅餐廳。佢屬於社企營運,俾機會唔同背景嘅人就業培訓,而且佢定期仲會派飯俾社區有需要嘅人,值得支持!周不時佢地都仲會有現場音樂表演,裝修同氣氛都唔錯🎶適逢Halloween period,餐廳有Halloween set dinner 🎃 值得一讚嘅係佢啲素食你都會覺得有食緊肉嘅感覺!荔枝藍莓合桃車厘茄沙律,簡單嘅一個組合幾清新,荔枝同藍莓整成兩者血眼creative,加左合桃令到口感更好紫粟米脆片配紅卜卜沾醬,粟米脆片本身冇咩味,但個沾醬好濃,仲夾住啲素肉粒,咁樣食都幾有口感同惹味南瓜濃湯不過不失,都Creamy主菜就有炸肉條杏仁片紅菜頭茄蓉意粉,同漢堡配手工薯條,用咗紅色同黑色為主襯返萬聖節。佢嘅炸肉條真係整得幾似真肉,撈埋蕃茄醬酸酸地,至於漢堡用黑色包皮,有煎素肉、炸素肉仲有炸脆片同炸豆,裏面夾住啲炸物令到個口感幾好甜品係爆炸糖忌廉咖啡朱古力Brownie,旁邊放咗杯咖啡比你倒上去個甜品度,倒上去嘅時候啲爆炸糖會發出吱吱嘅聲響,食落都幾得意,咖啡嘅苦澀味混合咗爆炸糖同朱古力Br

南瓜濃湯不過不失,都Creamy
甜品係爆炸糖忌廉咖啡朱古力Brownie,旁邊放咗杯咖啡比你倒上去個甜品度,倒上去嘅時候啲爆炸糖會發出吱吱嘅聲響,食落都幾得意,咖啡嘅苦澀味混合咗爆炸糖同朱古力Brownie嘅甜味,呢個配搭都幾襯。

至於特飲係有人喜歡籃,係果汁梳打都幾refreshing
整體嚟講都係一間有心嘅小店,而且仲有音樂表演同派飯回饋社會,值得支持吓