2024-10-09
早幾日個腸胃唔個幾暢順,但又約左為食仔出街,於是叫為食仔陪我食素,原來咁岩又撞正初一,真係好岩#水牛數波波-水牛芝士波波有4粒,其他都係沙律菜、葵瓜子同車厘茄,成碟都係纖維,初初以為得菜唔夠飽,點知其實一個人食一碟已經夠晒飽,因為成碟都係菜,好清新既感覺#大闊佬椰菜花飯-雖然話係飯,但其實係椰菜花切粒粒加磨菇等等配料炒出黎,幾有鑊氣同少少辣,幾惹味#炸魚薯條-炸魚質感有d似真魚肉,炸野香口,同埋值得一讚係佢個茄汁應該係自家製,食得出有新鮮蕃茄係裡面,唔係假茄汁味#牛油果三文魚黑包-牛油果好靚,熟晒夠晒爛,好正,三文魚粒就爽爽地幾得意,配埋佢個秘製醬同埋黑包,唔漏清新幾唔錯#藍莓芝士蛋糕-食到藍莓加左入芝士蛋糕入面,食到飽,食呢個唔太甜既甜品岩岩好