2021-06-26
身為大西北人,自中學畢業後,都好少係元朗搵食,通常都係同一班中同約食飯先會係元朗食😂😂呢間餐廳係無得book位,一定要walk in,我地等左大約30分鐘🙉·1️⃣香炸腐皮脆肉卷($57)聽個名好似幾吸引,一於叫黎試下,食落去都幾特別,肉味幾香,原本唔食腐皮嘅我都食左幾舊🤤仲被喻為「威靈頓卷」,當然唔係英式果種啦😂·2️⃣蒜茸菜心苗肉片($49)呢個係是日晚市小菜果個牌其中一款,睇相都見到菜心份量多到🤣🤣肉片都無渣流攤,大大塊😋·3️⃣花雕醉雞($46/例,$80/半隻,$150/隻)醉雞整得幾入味,雞肉都嫩滑,但我唔記得咗我地係叫左例牌定係半隻😂😂·4️⃣潮式蠔仔粥($80/鍋)作為一隻蠔怪,我當然連蠔仔粥都唔會放過😂😂蠔仔份量又係超多😍唔淨止你地睇相見到面果層,我地食到落底都仲有蠔仔,真係啖啖都係蠔😍😝·5️⃣南薑炸雞全翼($27/3隻)9蚊一隻即叫即炸嘅雞全翼⋯熱辣辣超好食,就算唔點醬食都已經好好食,咁抵食去邊度搵😭😭😭·印象中,呢餐飯有六個人食,食到好飽,埋單每人都只係五十幾蚊咋😳😳唔怪之得連祖堯都推😆😝
1️⃣香炸腐皮脆肉卷($57)
2️⃣蒜茸菜心苗肉片($49)
3️⃣花雕醉雞($46/例,$80/半隻,$150/隻)
4️⃣潮式蠔仔粥($80/鍋)
5️⃣南薑炸雞全翼($27/3隻)