2023-07-15 351 views
其實一路都想去試,因為睇咗容祖兒嘅社交平台推介終於有機會啦地方細細以簡約為主都好有越南風第一個侍應招呼大家,我哋去到嘅時候坐滿晒,我諗等咗30分鐘左右啦,其實價錢由算中上啦,你話係咪好好食呢?咁又不至於本來我係諗住嗌一碗粉share 可以再加一個小食同嘢飲 又係俾個侍應hard sell ,話一般客人每人一碗粉再加兩三個小食😱終於嗌咗一碗粉再加一份越南法包再加一個小食,再加兩杯嘢飲下啦下😑😑too much雖然佢碗粉又唔算得上超級大碗,縱然已經嗌咗佢個火車頭(推介)本身我真係諗住叫生熟牛肉粉乍(其實我覺得因為貪心樣樣都想試先會嗌火車頭😜)越南法包🥖,雖然你話佢唔好食咩又唔係嘅~不過對比起碗粉我反而選擇後者。平時我係好鍾意食包㗎,仲要佢個包係自家製,好鬆脆!不過食得實在太論盡,扣咗分另外,佢個必叫既蝦餅,我以為係超級好食啦,點知又似乎有少少落差,雖然佢係真係好真材實料粒粒蝦肉響入面,亦唔係坊間嗰啲好彈牙質地嗰種,不過唔知點解始終覺得唔係好啱我口胃😅最敗筆,我覺得係杯越南咖啡,滴漏嘅越南咖啡一滴一滴咁流落去,加埋佢有少少煉奶,我覺得有啲似苦茶嘅味道,不是我杯茶,好彩有人幫我頂咗佢🤪我就調返
其實一路都想去試,因為睇咗容祖兒嘅社交平台推介終於有機會啦
地方細細以簡約為主都好有越南風

我就調返轉,飲咗佢杯黑加倫子梳打😉

廚房嘅師傅比樓面侍應專業,埋單嗰陣侍應話俾我哋知無收+10%結果佢一句多謝都冇講,唔通係因為我哋冇俾貼士?🤪

越南法包 🥖炸蝦餅
火車頭