久仰回味車仔麵大名,0負評,但夜晚唔開,一試嘅機會難度增加。終於有機會,午飯時間,去到一條長長人龍,都十多人排隊,大概排了十五分鐘。首先,價錢係非常相宜,$42三餸一麵包飲品,現今物價難似找到媲美。一場黎到,梗係食得落嘅盡試,五餸,豬紅豬腸蘿白豬肉丸蝦條米線,凍檸茶,腩汁加辣汁,埋單$5x。名物豬肉丸,內裡滿滿的蘿蔔絲,新鮮炸起,但後來回想,又唔係好食到有豬肉碎,其實係咪只係蘿蔔絲餅?無豬肉?再對比以前啲相,似乎而家配方係無乜(定無?)豬肉。但點都好,係好好食,出色。蝦卷,就係普通腐皮粟米蝦卷,okay,但唔覺有咩特別。豬紅,質地好,唔係一咬就碎係完整又少少煙靭咁,雖然無處理唔好嘅味,但調味偏淡,真係無乜味。豬腸,唔靭,無怪味,調味偏淡,唔香。蘿蔔,天然清甜味,食得出無話落重糖水去忟,所後勁係清水味浮現,質地軟淋但無過爛。湯底已加腩汁,亦加左兩大匙辣汁,不過食落偏淡唔太夠味,唔香味好寡。睇返餸同湯汁調味,好家常味道,係無落味精,但我重口味,所以成碗麵係唔算惹味,好似媽媽煮俾你食咁。呢間車仔麵價錢取勝,唔係難食,除左粒好似唔係豬肉丸係蘿蔔絲餅嘅野,無乜令我回頭嘅意欲。

蝦卷,就係普通腐皮粟米蝦卷,okay,但唔覺有咩特別。

豬腸,唔靭,無怪味,調味偏淡,唔香。