2023-09-07
荃灣呢度幾個商場連埋一齊,落雨行就岩晒,今日同屋企人行完都仲係咁大雨,見到呢間食燒肉既餐廳仲有位,就入黎試下。我叫佐一個傳統石燒:極上原條厚切牛舌芯,另外再追加頂級虎蝦$19同埋日式磯燒鮑魚$28。先講傳統石燒:極上原條厚切牛舌芯,呢個真係好高質,估唔到牛舌芯真係咁大條,原條既牛舌芯放試石板前已經先界好佐啲十字紋,方便燒果陣更易熟更均勻😁牛舌芯好厚,燒完好軟熟,好軟綿,係柔嫩既質感,另外再加佐啲蒜片,味道更濃,帶出牛舌既鮮味,燒完切開一舊舊再點燒汁黎食就更加濃味,或者就咁加啲海鹽做鹽燒都得,質感同味道都更加好😃之後見到竟然有海鮮可以追加,我緊係加啦,加佐頂級虎蝦同埋日式磯燒鮑,虎蝦開佐邊,都幾大隻,虎蝦好鮮甜,燒完好鮮嫩,鮑魚都係新鮮既,大大隻既鮑魚燒就最好食架啦,燒完有啲燒既獨有香味,海鮮又唔係加好多錢,絕對抵試呀😊