2023-12-29 120 views
朋友口水滿地噏咗幾日嘅工廠區打邊爐今日終於試到喇👏!店面俾我一種隱世美食嘅感覺,一入到去已經食指大動!首先揼咗啲海蜇黎開胃,韌而不膩,好正!白灼鵝腸真係出乎意料,彈牙得嚟不油膩,呢個菜秒殺一盤🔥!小炒王同燒乳鴿都尚可,但係鵝腸正到令其他菜都蔭過邊去。再講講呢個意外嘅驚喜豬手,黑椒汁添咗份新意,食得我心水澎湃。不過食落稍為有啲膩,可能分量足咗?🐷冰淋排骨個名吸引我地去試,味道其實都幾正點,係咁猜點解要叫做冰淋排骨呢?有啲新潮嘅感覺。點解著重荷葉蒸飯?原來係荷葉味冇嗮,白鱔同炒飯分開做show,兩兄弟未夠默契啊😂。今次食完,覺得個餐廳係可以再光顧,但下次我會集中火力攻摺啲明星菜式,希望下次可以撞正抵食啲!大家可以試吓,保證值得預埋位添!