2019-07-12 916 views
住左喺西環好多年,以前好少去街市食野,因為覺得衛生同環境麻麻,不過自從食咗呢間荳荳店之後,成日lunch time 都想黎食,原因有三:1. 人情味 2.價廉物美 3. 好味又健康老闆真係好親切,態度好好,成日笑面迎人。呢度嘅午餐$3x -$40,包嘢飲,凍飲唔使加錢,我成日都會嗌檸密,同樣係唔使加錢。食物嘅份量都好足,味道出色,而且每碟都有唔少蔬菜,好似食緊住家飯咁健康咁!!有時唔想食飯會叫豬排/雞排炒烏冬,有好多芽菜同埋椰菜,仲有好多芝麻喺面,口感豐富,亦都好惹味,我個人覺得雞扒更出色,煎得香脆,肉亦嫩滑。見好多人都話hidden menu 嘅黃酒雞飯好正,所以都叫左黎試下。個湯配料好豐富,有好多木耳同埋翠玉瓜,直頭係營養均衡之選。湯汁有少許酒味,亦有杞子同紅棗嘅甜味,再吸收左雞肉嘅精華,送飯一流,巴絲係冇介紹錯呀下!👍🏻👍🏻真係有相逢恨晚嘅感覺!!!!!! 呢間係我嘅新飯堂,我一定會keep住幫襯嫁!!!😍😍😍
1. 人情味 2.價廉物美 3. 好味又健康

• 黃酒雞飯