2023-12-28 223 views
呢間係我自己最喜歡嘅cafe 首三名之一 🌟其實私藏咗好耐,亦都去過好多次,考慮緊到底要不要推介呢?因為怕它出名了,我再去就好難搵位 🥲 不過好東西係必須要分享的,等大家都可以吃到齊齊嚐到 🫶🏻位於屯門村屋地舖的cafe,附近環境其實頗舒服,靜靜的偏離了人群,實際上也不算太難找。市面上餐廳大部份嘅All day Breakfast 材料都差不多,但其實我自己不太喜歡吃煙肉、腸仔、茄汁豆……這些東西。「新墟咖啡」的All day Breakfast 最特別的是都包含了Croffle(Croffle 其實是有點像牛角酥+窩夫的鬆餅),加了點蜜糖的Croffle 非常好吃這裡的All day breakfast 內容大致相同,有Croffle、沙律菜、粟米、芝士大啡菇、薯仔沙律、串茄,分別只係「主菜」選牛扒、雞扒、紐倫堡腸,還是牛油果 🥑Cafe 有提供其他種類的食物,意粉的賣相也不錯,但因為我每次來都想食Croffle,所以就暫時未試過其他款式嘅食物另一個我很喜歡這間Cafe的原因,是因為它的咖啡也非常好喝雖然以cafe來講,座位未必算得上非常舒適,但假期來這裏吃個All day Brea
呢間係我自己最喜歡嘅cafe 首三名之一 🌟

另一個我很喜歡這間Cafe的原因,是因為它的咖啡也非常好喝

雖然以cafe來講,座位未必算得上非常舒適,但假期來這裏吃個All day Breakfast,再加一杯咖啡,真的很有放假的感覺,挺寫意的
2023-12-23
$150 (Lunch)
  • 青BB  all  day
  • Coffee