土瓜灣’新三興‘私房菜價錢茶餐廳質素 唔好當香港人係水魚!打算到呢間餐廳食飯都同我繞路走!星期一16/10 與同事一行9人到呢間所謂的私房菜餐廳。方方面面都有問題!1. 環境超差-因為有預約 我們坐上層,一上到去那陣陳年霉味,本以為可以一嘗IG所推崇的香港風味,但結果極為失望。2. 食物預約-打開餐牌想點的,網上推介的所謂招牌私房菜,全部原來都需要電話預定的。那我打電話預約時餐廳員工何解隻字不提?結果:侍應一句「你點的都要預先預約還要反白眼」這態度我想2002年劉德華的服務廣告已經奉勸了服務業不應該有這個態度。失望。3. 服務態度趕客走-點菜時已深深體會到餐廳‘特色服務質素’ 串咀,反白眼,未食共實已經飽飽地!呀姐你聽下人講野啦, 點完菜話即刻起菜,估唔到佢無幫我地起菜,等了20分鐘未有野食再問佢先話‘起得啦下話?8:30‘ 然後走法國菜流程,每道菜食完再上下一道!食住風咁吊住條隱?4. 食物圖不符-香港餐廳吃飯真係唔好睇圖,包你後悔莫及!私房菜的價錢相信大家都心中有數對食物都期望比茶記高,結果都是希望愈大失望愈大!第一道蝦多士是好食的,後面愈來愈唔對路,先唔好講鍋唔鍋氣食物,你都唔好
土瓜灣’新三興‘私房菜價錢茶餐廳質素 唔好當香港人係水魚!

打算到呢間餐廳食飯都同我繞路走!
星期一16/10 與同事一行9人到呢間所謂的私房菜餐廳。

方方面面都有問題!

4. 食物圖不符-香港餐廳吃飯真係唔好睇圖,包你後悔莫及!私房菜的價錢相信大家都心中有數對食物都期望比茶記高,結果都是希望愈大失望愈大!第一道蝦多士是好食的,後面愈來愈唔對路,先唔好講鍋唔鍋氣食物,你都唔好收我百幾蚊比細細碟 茶記例牌咁大既份量呀,賣相唔得唔講 唔知係唔係趕收工個炒魚塊既菜,塊魚細到嘩一聲入口即溶因為係梅既,有圖有真相,真係勁失望!收咁貴既價錢普通茶記都做得好過佢!
油炸鬼扮肉!

5. 9:45趕人走- 呢間餐廳不倫係環境,服務,味道,衛生,價錢整體都當食客係水魚,咁唔緊要!大家都係想聚下吹下水咁食物唔得,你有啤酒我地都算,9:45 既時候我地想繼續叫酒飲,呀姐話截咗單 唔比落,叫酒飲唔關廚房事架加上呢間高級私房菜只收現金我地order 酒本應都唔關埋數事,唔緊要!呀姐講到咁清哂枱都係擺明趕客,真係夜繽紛!好生意呀!

6. 失望指數-其實而家餐廳真係唔易做,香港人北上消費仲多過留港,食完呢餐更加感受深刻,係土瓜灣做得香港人生意唔好當香港人係水魚!
唔好中伏!唔好中伏!唔好中伏!