2023-12-19 29 views
聽朋友講觀塘有間私房菜。餐廳格局似酒樓,有二人世界嘅長枱,有好大嘅圓枱,適合一家大細親朋好友一齊嚟食。食物方面都幾多選擇嘅,有啲招牌菜,主菜、小菜、海鮮、仲有啲客家菜,現場見到人打邊爐添!我同朋友兩個人去食,佢又有每日精選優惠,每日都有唔同嘅是日小菜,咁啱我哋星期一去,所以就有椒鹽海蝦減價,海蝦大大隻四隻都係$88,又新鮮又好食!懷舊豬油鉢伃飯 $15仲有仲有豬油撈飯,可以按自己好味道適量嘅豉油同埋豬油,我佢哋覺得食得唔好嘥就到晒我佢哋覺得食得唔好嘥就到晒入去個飯度。因為嗌咗湯同埋小菜,兩個人食一碗就夠啦,大大碗先$15!魚子醬蝦多士,四件都只係$88!個蝦多士外脆內軟,上面啲魚子醬都幾鮮味。招牌菜:金湯酸菜魚片 $168唔話得嘅,係招牌嘅酸菜魚!啲魚片新鮮,個湯酸酸辣辣,有好多指天椒同埋亞,我哋加咗紅薯粉,辣辣地酸酸地又好食!

懷舊豬油鉢伃飯 $15

魚子醬蝦多士,四件都只係$88!
個蝦多士外脆內軟,上面啲魚子醬都幾鮮味。

招牌菜:金湯酸菜魚片 $168
  • 金湯酸菜魚片
  • 懷舊豬油鉢伃飯
  • 椒鹽大虎蝦
  • 魚子醬蝦多士(4件)