本來book這餐是為補祝朋友生日,盛興而來,敗興而返.....(以上是綜合了自己與朋友的感受)一來的茶,給一壼只用一包茶包,還要是陸羽茶包(補多句,陸羽係超市茶包中最cheap那種,同顏色水無異)叫了"亞姐"換壼熱水給我們(泡自己帶來的川寧茶包)1.花生眉豆雞腳湯首先來湯,我訂這個,卻來錯湯(送來豬肺湯,有朋友不喜歡),仲要拿壼湯來,一人一碗就收走湯壼了)湯真的咁貴,添都唔得?!2.海參炆鮑魚<附照片,我影得靚>(味道ok,但真的計得好盡,每樣一件,海參因碎上才2件)3.香煎墨魚餅(幸好夠大件,但係好普通粟米墨魚餅)4.蒸海班(蒸老了的,而且不是新鮮的,是死魚,睇魚眼就知)5.蘋果咕嚕肉(這個菜味道ok,但蘋果不見有什麼特別特出)6.上湯火腿浸津白(超便宜的餸,連火腿都似循環再用般都無味)7.蟲草花水晶雞(這是最細碟的,而且什麼是水晶?)最後個"阿姐"可能聽到我地講唔飽,才講可叫白飯(咁既餸炒飯都無)那時餸已食晒,無人有心機乾啃白飯8.甜品(啫喱粉布甸....)9.汽水每人一罐(已覺得好唔抵,所以點都要拿/飲)出街食,預了比人賺,但唔係預比人呃,我自己都會煮餸,此餐比到

(以上是綜合了自己與朋友的感受)

1.花生眉豆雞腳湯

2.海參炆鮑魚<附照片,我影得靚>
(味道ok,但真的計得好盡,每樣一件,海參因碎上才2件)

3.香煎墨魚餅
(幸好夠大件,但係好普通粟米墨魚餅)

4.蒸海班
(蒸老了的,而且不是新鮮的,是死魚,睇魚眼就知)

5.蘋果咕嚕肉
(這個菜味道ok,但蘋果不見有什麼特別特出)

6.上湯火腿浸津白
(超便宜的餸,連火腿都似循環再用般都無味)

7.蟲草花水晶雞
(這是最細碟的,而且什麼是水晶?)

8.甜品
(啫喱粉布甸....)

9.汽水每人一罐(已覺得好唔抵,所以點都要拿/飲)

出街食,預了比人賺,但唔係預比人呃,我自己都會煮餸,此餐比到盡材料$600-$700
我不是為拿著數,都係個句,錢我地付得起(所以今次當自己識店不清,誤信openrice),但這樣的質素,即使有客人來,也只此一次,下不為例

我朋友也吃過幾間私房菜,真心覺得這家真的最差

#好少在openrice留評語,但真心不想再有人被騙
#物非所值
#5個女仔食$1600都唔飽係乜玩法?
#之後去咖啡弄,每人比$80飲得食得好開心
#佢仲有間叫"名人私房菜"大家小心咪中伏