2024-01-08
踏入呢間餐廳,一股濃郁嘅大閘蟹香味迎面撲鼻嚟,個肚直頻唱票。第一樣上嚟嘅就係佢哋嘅招牌 - 大閘蟹,啊,見到啲工整嘅蟹膏,我心諗:「呢個一定好食到暈!」夾一筷子蟹肉,鮮甜得嚟肉質彈牙,真係得意得嚟!😋小菜方面,啲涼菜同小籠包都唔馬虎,最正係裏面嗰口感Q彈嘅雲吞,每一啖咬落去都有種「爽滑過喉」嘅喜悅。佢嗰碗蟹粉海鮮羹,湯頭鮮美到不得了,個種「滿滿」嘅蟹粉喺湯底微微滋潤,下次同朋友嚟,我係一定會再點嘅。呢度嘅食物真係有種「百食不厭」嘅魔力,令人每次嚟都有新驚喜。最後嗌咗盤冬菇豆苗純綷,感覺得意又健康,味道清新,豆苗頂頂嘅脆,冬菇又吸滿咗調味汁,每一啖都既健康又過癮。啲水果提提神,完美收尾。總結落嚟,呢間食蟹俾左個好深印象,食得自己開心嗰陣,啲菜品質量同服務都係上乘,「心滿意足」嘅體驗。下次有機會,一定要同三五知己再嚟小聚,共享呢個滋味!🦀🤤🥢