2024-12-05
📍川濃 (沙田)沙田科技大道東1號1E大樓地下S003C號舖在科學園的川菜餐廳,店內有米線,雞煲,小菜,串燒等多款選擇,價錢抵食。環境舒適,坐得舒服,食完可以去旁邊散步。☁️金湯酸菜魚米線(酸微辣)酸菜魚份量多,魚肉白滑,軟腍薄切,無碎骨同腥味,湯底小小酸,不會太辣,我選了米線,可選其他麵類☁️炙燒A4和牛米線A4和牛燒得剛剛好,和牛嫩滑,湯底選了豚肉雞骨濃湯,選了雲南米線,配料有豆卜,腐足,生菜,蔥等,好足料。☁️重慶燒椒皮蛋皮蛋已切成一件件,皮蛋爽口,少小辣,好惹味☁️重慶辣滷水雞翼(3隻)雞翼大大隻,不會太辣,滷水味濃,適合小朋友一齊食☁️酸辣豬肚豬肚已切成一條條,有嚼口,酸辣爽口,非常開胃☁️重慶辣滷水豬大腸豬大腸比較肥,滷水好入味,已切片,加上辣椒,甘多款小食之中最好食🤤🍸凍檸檬茶,熱柚子蜜#沙田#沙田美食#香港#hongkong#hkfood#hkfoodie#食好西#相機食先#手機食先#香港好去處#週末好去處#情侶好去處#閨蜜好去處#川菜#米線#串燒#皮蛋#小食#雞翼#雞煲#酸菜魚#科學園#科學園美食#eating_and_working_in_h_沙田
沙田科技大道東1號1E大樓地下S003C號舖
☁️金湯酸菜魚米線(酸微辣)
☁️炙燒A4和牛米線
☁️重慶燒椒皮蛋
皮蛋已切成一件件,皮蛋爽口,少小辣,好惹味
☁️重慶辣滷水雞翼(3隻)
雞翼大大隻,不會太辣,滷水味濃,適合小朋友一齊食
☁️酸辣豬肚
豬肚已切成一條條,有嚼口,酸辣爽口,非常開胃
☁️重慶辣滷水豬大腸
🍸凍檸檬茶,熱柚子蜜
#沙田#沙田美食
#香港#hongkong