2023-06-08
朋友話佢食開嘅外賣店-架勢廚房旁開左間叫秘撈嘅另一選擇,橫掂我去開佢屋企探BB,就一於買依間試吓!胡辣雞牛肚撈麵本身係點左牛展牛肚撈麵,點知無曬牛展,我哋就選左用胡辣雞代替。胡辣雞夠囇辣,雞絲方便大家食用,牛肚唔un,而且彈牙,麵嘅分量好多,少食殿粉質嘅朋友可以叫佢少麵。芝士肉鬆蛋餅 講真,依個蛋餅係最快清嘅小食!開曬啲食物出嚟,大家都首先夾左而位位都讚,皮薄而脆,芝士加肉鬆既香且滑。胡麻手撕雞冷麵麻辣豬耳$18 及麻辣蜂巢牛肚$18 每款$18,真係好平,每款都大約有10條左右,牛肚入味,個人意見係可以辣少少,short 曬啲汁食,勁過癮,而豬耳加麻辣汁食勁match,每條都爽口。一口黑糖花生麻糬外面有陣煙韌感,味道獨特的黑糖味,包著香口的花生碎,每粒都以球狀呈現,十分可愛。繽紛黑白配勁正嘅一個甜品,依個甜品包括愛玉,仙草 ,白玉 ,丸子,芋圓 ,爆珠 ,珍珠,每款配料都有著不同口感,學大部分香港人話齋,依個甜品唔太甜,勁多QQ感嘅配料,推介大家食埋依個甜品吖!
胡辣雞牛肚撈麵
芝士肉鬆蛋餅