2018-08-22
勁黑仔囉 行行下街落大雨 冇帶遮 所以行入女人街左右兩旁嘅通道打算避下雨雨越落越大 企喺度都唔係辦法 所以入咗呢間豐味車仔麵 邊食邊等停雨咁啱撞正打工仔放飯時間 見到好多ol幫襯 仲同餐廳職員好熟㖭 食客冇帶遮 餐廳都借埋雨傘客人 這種貼心及人情味 實在難得介紹番我今日食咗啲咩先我叫咗個三餸嘅港式車仔麵牛腩,豬大腸,魚肉春捲 配薯粉加腩汁(小辣)先品嚐一啖湯底 腩汁非常濃郁 帶有藥材味 感覺有啲似食緊肉骨茶嘅湯底 非常喜歡另一精髓是餐廳秘製嘅辣汁 又香又辣 完全可以增加湯底嘅層次感魚肉春捲 腐皮吸收湯底嘅精華勁入味 魚肉有彈又鮮牛腩炆得好林 又入味 帶有點點牛筋 有咬口 質感非常好豬腸勁好食 雖然好多肥膏 但係咁樣先香口 完全冇腥臭味 入口彈彈的薯粉麵條較粗 入口非常滑 而且煙韌 一啖面一啖湯 吃過不停另外跟餐凍檸茶只需要加七蚊 正宗嘅港式凍檸茶 茶味香 又不會太甜付款方式都幾多 除咗現金之外仲可以俾八達通,支付寶 夠曬方便餐廳唔係全年無休 今日剛好下雨 剛好經過 剛好餐廳有開門營業 我先可以食到一碗咁好味嘅車仔麵
食客冇帶遮 餐廳都借埋雨傘客人 這種貼心及人情味 實在難得
介紹番我今日食咗啲咩先我叫咗個三餸嘅港式車仔麵
牛腩,豬大腸,魚肉春捲 配薯粉加腩汁(小辣)
魚肉春捲 腐皮吸收湯底嘅精華勁入味 魚肉有彈又鮮
牛腩炆得好林 又入味 帶有點點牛筋 有咬口 質感非常好