2018-03-24
開acc以來睇文多過打文,今日終於忍吾住幫呢間野開齊寫食評!劣!呢間酒樓曾經被blogger/ 雜誌喻為親子餐廳,空中花園有小型遊樂區+影相區域。陽光普照,難得放假開開心心帶2個小朋友山長水遠來嘆茶,諗住小朋友又可以放電,大人又可以舒服抖下。點之一到步門口已被告知空中花園午市關閉!失望!諗住算啦,帶住小朋友肚餓,儘管試下味道如何。叫左8個點心,無樣得!叉燒包+叉燒腸粉(叉燒超難食,又硬又咸!),小籠包無汁都預左,個皮又硬又un!籮白榚我仔本應最愛,暖近乎凍既!咸蛋瘦肉粥得5-6條肉絲咸蛋仲凍既!其他點心都費事打...!嬲嬲地問埋原因點解空中花園關左(以我所知1月仲有開試過報紙)點知都係一個個大話!門口知客話只係開比夜晚婚宴!到入門口個西裝阿叔又話因爲無人打理,所以滑梯好多塵喎!跟住個針水阿姐就話新年後午市吾再對外開放但吾肯講原因!另外個茶水阿姐話經理決定!最後有個點心阿姨道出真相話因爲個個客都因為有個花園而吾肯交枱返吾到枱喎!多餘!sell自己有花園既酒樓但吾開囉!