(Non-member)
2007-07-03 3 views
7月2日近來鍾意左食法國菜,見到雜誌介紹agnes b的菜式好似好正,就同bf一齊去試試。我地只不過係早幾日訂位就訂到,唔係人地話一個月。間餐廳環境氣氛燈光不錯,但每張枱就好貼,好似茶樓咁。個waitress都好有禮貌咁黎招呼,仲有recommendation,唔錯,但佢話"今日chief的推介",我爭d爆笑,大佬呀!係chef唔係chief呀!我地點左兩個龍蝦湯,一個鵝肝同羊架。龍蝦湯ok,但鵝肝好唔掂,皮同肝散開晒,又煎得唔脆。食鵝肝食到咁大舊,真係第一次,食落口一D都唔香,個賣相感覺好恐怖!羊架我頂唔順佢太腥,面上鋪左好多蒜及香草,開頭唔知一放落口直頭要吐出來,之後再切羊架食,唔怪得之要鋪咁多蒜啦,原來腥到死!兩味菜我都係食左少少,甜品都唔想食,空肚來空肚去,咁就跌左六舊水。
7月2日