2021-05-11 472 views
呢間餐廳係樓上舖 唔算大一眼睇曬🏙 裝修比較Cozy 餐廳主題係家庭溫暖Style👨‍👩‍👦 見到服務幾親切又有不少家庭黎食Weekend Brunch ☀️感覺都幾有信心🥰 送上甜品既時候因為講左係生日慶祝🪅仲有一大班侍應一齊唱生日歌🎂 食物方面無想像中咁出色😅但係服務方面幾Impressive呢💕⭐️ Steak Tartare 🥩好新奇既配搭😍 本身麻麻地喜歡牛肉他他 怕有D肉騷味🥴 但係呢個用左四川式花椒調味🌶入口充滿刺激感 牛肉又嫩滑好似食緊川菜🏮 配上Sourdough食別有一番風味🥯⭐️Salmon Ceviche 🥗比起南美式既Ceviche🇵🇾 呢個比較似泰式既口味🇹🇭 三文魚加上青木瓜沙律同埋椰奶🥥檸檬汁做調味🍋非常熱帶風味同開胃👍🏻⭐️ Local Seared Bass 🐟鱸魚味道幾新鮮🌊但口感偏實肉 並非我的最愛😅 配上小麥同沙律🧆味道比較Bland🌝⭐️ Slow Braised Okinawa Pork Belly 🥓五花腩加上阿根廷辣椒醬好惹味😚 但係可能慢煮既方法 外皮不夠脆同炙燒感🔥食到最後有少少膩 薯蓉就值得一讚 十分Creamy🥔⭐️ Mr Whippy 🧋

Steak Tartare

⭐️ Steak Tartare 🥩
Salmon Ceviche

⭐️Salmon Ceviche 🥗
Local Seared Bass

⭐️ Local Seared Bass 🐟

Mr  Whippy

⭐️ Mr Whippy 🧋
呢個招牌甜品評語好似好壞參半🤣 個人覺得幾有香港特色既😅 比較似糖水舖會食到既珍珠奶茶雪花冰❄️ 奶茶味好濃郁 加上黑糖糖漿 脆脆🍪 同珍珠口感好豐富👍🏻 可惜珍珠偏硬 可能係英國大廚眼中珍奶一定好Exotic🇹🇼
Olive  Oil  Cake

⭐️ Olive Oil Cake 🍰
很有淨係的蛋糕💓 蛋糕本體好濕潤同鬆軟😚 以為Olive Oil 會格格不入😅 但係橄欖味淡淡地🫒反而同蜜糖既甜互相配合🍯配上Mascarpone Cheese 同果醬🧀 配對新奇卻非常有驚喜

Steak Tartare
Salmon Ceviche