2022-06-09
網上見到有燒鏗魚show,即刻book枱試試,體驗現場live show🙃 menu好吸睛,用插畫方式呈現食物,感覺得意有趣;食物款式多樣化,有唔同選擇,花多眼亂。前菜 - Potato Salad 沙律夾雜左薯仔蓉同薯仔粒,令口感層次提升!加上紅蘿蔔絲同半熟蛋令顏色、味道更豐富。我好怕餐廳用過多mayo令薯仔味道失色,但哩間goodSeared Miso Based Sashimi Tartare職員會上枱時用火槍炙燒表面,所以食上去有陣燒香味,配上紫菜同蛋黃一拼進食。Miso味重,略嫌蓋過sashimi味道,加上蛋黃嘅作用不大。如果配上青瓜絲唔知又會如何呢Main- 滿足壽司一上枱,感覺好滿足因為卷上嘅魚生多到滿瀉,打卡一流🙃 因為餐廳用曬吞拿魚蓉故換上其他魚(但已忘記了😂。但鮮味比吞拿魚弱,而海膽亦有腥味,頓時滿足感下降燒花魚一夜干果然係好厚肉,係啖啖肉啊!味道不會太咸而有魚味,係我食過嘅燒花魚頭3名。可以再燒脆啲,令魚皮更脆口,魚腩位置更香厚切燒牛舌每次壽居酒屋必叫之選,亦因為咁而要求更高!碟上並唔係所有位置都係牛舌心,有部份比較靭,較為失望。舌心部位仍保留粉嫩狀態,應該用上日
前菜 - Potato Salad
Main- 滿足壽司
燒花魚一夜干
厚切燒牛舌
每次壽居酒屋必叫之選,亦因為咁而要求更高!碟上並唔係所有位置都係牛舌心,有部份比較靭,較為失望。舌心部位仍保留粉嫩狀態,應該用上日本牛,所以口感偏軟淋
仲叫咗炒菜,不錯
服務態度非常好,會盡力解答所有問題,主動添茶添酒令茶杯酒杯唔會出現空杯狀態,值得一讚。surprised嘅係餐廳會為所有訂位嘅客人送上一張感謝卡,感覺窩心