2025-02-26
🥢 麻辣擔擔牛肉乾拌麵 擔擔醬汁麻辣味勁香,但又唔會嗆喉,辣度啱啱好,重有濃郁嘅花生醬,同彈牙嘅麵條好夾,非常之惹味👍🏻牛肉份量都幾多,肉質軟腍😋 🥢總舖廚師私房牛肉麵 呢湯底濃郁,牛味十足,啲金錢鍵、牛肋條、牛筋同牛肚絲各有特色,尤其係牛筋,煮得好腍但又唔會溶晒,咬落仲帶少少彈性,好滿意😋 🥢鹽酥雞拼夜市小香腸 鹽酥雞炸得香脆乾身,調味啱啱好,外脆內軟,唔使點醬都好食;小香腸甜甜地噉,食完好似返咗去台灣夜市噉😁🥢麻辣鴨血 鴨血滑溜得嚟吸晒湯底嘅麻辣味,好入味,辣度同香氣都幾足,唔會太過油膩。作為配菜,絕對係一個好選擇,推介俾鍾意食麻辣嘅人! 🥢南投縣百香果QQ 呢杯飲品真係清新得嚟好有層次,百香果味香甜酸平衡得好好,啲QQ啫喱口感彈牙,飲落好過癮,配搭鹹辣嘅主菜,超解膩! 🥢宜蘭柑桔百佳檸檬蜜 呢杯飲品帶有天然柑桔同檸檬嘅香氣,酸酸甜甜,飲落覺得好refreshing,特別適合唔鍾意太甜嘅人。
🥢宜蘭柑桔百佳檸檬蜜