2019-12-24 78 views
🎄🎄臨近聖誕節,都想食啲有氣氛嘅餐廳,今日就揀咗食細個嘅童年回憶,每逢聖誕節都會叫爸爸媽媽帶我地去食鋸扒,所以今日就決定去食老牌子金鳳!🥣紅湯 🍞牛油餐包作為羅宋湯粉絲,必叫紅湯🤣 湯帶有微辣後勁,好濃味!加上微暖牛油餐包,正!🥩50週年金鳳貴族牛扒 $168叫咗用木板上嘅六成美國牛肩肉,勁大舊肉,不過火喉控制得幾好,所以都好鮮嫩多汁,肉味都好濃!另外,用木板上食得方便啲之外,無咁熱氣,仲有鐵板冇嘅薯格🤣🍛松露汁繪雞扒飯$76雞扒比想像中出色,外皮煎得脆香,雞肉鮮嫩多汁,唔會煎到好乾!另外松露汁相比牛扒嘅黑椒汁清淡,可以轉換一下口味!☕️🥤餐飲可惜冇晒蘋果汁,就叫咗凍奶茶同熱菜蜜!

🥣紅湯 🍞牛油餐包

🥩50週年金鳳貴族牛扒 $168

🍛松露汁繪雞扒飯$76

☕️🥤餐飲
可惜冇晒蘋果汁,就叫咗凍奶茶同熱菜蜜!