2014-05-05 9121 views
睇戲前搵地方醫肚,就上左世貿幟哥開o既龍皇。其實朋友唔講我都唔知幟哥係邊個(個名係好熟),近年來飲食節目都俾覓雪姐姐叱吒風雲,仲點留意到其他人。我真係好喜歡睇覓雪姐姐做飲食節目,睇完完全唔想試你話係咪好感動,跑少好多個圈架真係。講返幟哥餐飯(2人份量):椒鹽澳洲老虎鮑魚。其實即係避風塘鮑魚。老虎鮑應該好靚好新鮮,所以好滑易咬,不過侍應上菜時差D唔小心飛鮑攪到成檯椒鹽。睇餐牌時見到’九層塔鵝肝牛柳粒’,嘩,東南亞鬼佬中菜fushion野,點。如果食雞有雞味係好驚奇,咁我食牛柳粒有齊牛味鵝肝味香草味,應該算奇案要報警。牛柳粒真係好好味,好彩的話仲俾你搵到幾粒鵝肝碎(因為牛柳粒本身有鵝肝香所以我原諒左呢點)。蟹肉粉絲煲就非常麻麻。粉絲好乾,蟹肉就係圖中所見充就咁鋪上去,份量我都唔理多少,但係只係單純將蟹肉拆完鋪面就非常求奇。你求其整我們求其吃,剩四份三。蒜蓉炒白菜仔。可能吃慣媽咪手勢,在街吃這款未有試過一間是不咸的。鹽不是加價好貴嗎?(媽咪話的)
睇戲前搵地方醫肚,就上左世貿幟哥開o既龍皇。

講返幟哥餐飯(2人份量):
九層塔鵝肝牛柳粒

Other Info. : 飯後唔算太口渴,應該無乜味精,開心!
2014-05-02
$490 (Dinner)
九層塔鵝肝牛柳粒