2023-03-02
🤜🏻笑林寺🤛🏻 :一間好特別既coffee shop,裝修比較簡單,都係以木製為主嘅枱櫈,好似去左古代嘅感覺,牆上嘅壁畫好有港味風格,就連餐具都非常值得一讚😆😆佢哋既菜式名都好獨特,每款都係以武林為題,叫起上嚟都威啲😂☕️六脈神劍(Flat White) $40: 就好似呢杯咖啡咁佢用嘅杯非常精緻,完全唔似傳統咖啡嘅感覺,佢哋嘅咖啡都非常出色,咖啡味香濃,奶又夠滑,飲落濃郁🥞黃金堅壁 $95: 其實佢係西多士🌼,而配料就有芝士🌼煙肉🌼焦糖蕉 🌼蜜糖🌼沙律🌼等,睇落鹹鹹甜甜咁,但其實食落味道又幾特別,西多士炸到金黃色,香蕉睇落又新鮮,而其他配搭都唔錯,賣相又睇得😍🍝蝸牛醉了 $118: 呢款比較少見嘅就係蝸牛粉,捲埋好似蝸牛咁個名幾有意思,佢裏面紅色嘅就係紐倫堡腸 🌼車厘茄🌼蕃茄粒🌼,仲有九層塔🌼慢煮蛋🌼作配料,味道酸酸辣辣咁幾開胃,香料比較多,但食落又唔錯,配料都算多,絕對唔孤寒👍🏻👍🏻