2011-07-27
小妹第一次寫食評,, 寫得唔夠詳細希望唔好介意, 只係想分享下自己既體驗 其實小妹唔係第一次去la parole, 佢之前係青衣開既時候已經係佢既 fans 又有好野食又做到善事喎.. 雙重享受 搬左去港島對我仲方便 嘻難得放假回港梗係要去拜訪下啦 因為book 左枱所以唔洗等我都認得有幾個侍應都係之前青衣做開 服務幾好, 一坐低已經斟水同放低餐牌成年冇食過好似樣樣都好吸引咁 -.-最後我要左個4 course set不過同行人數好多, 所以大家唔洗擔心, 有好多相睇麫包當然唔少得啦有兩款: 傳統既baguette 同一鐘有乾果既麫包可能大家香港人食慣左軟d 熱d 既面包啦, 會覺得比較硬同凍但係都不得不讚個果包, 食落好健康好特別, 推介推介appetizers!我要左鵝肝 想食左好耐!!! 真係好好味 細佬要左個salad媽媽要左scallops爸爸要果個我唔知叫咩名呀.... 嘻 -v-(我係咪好有heart 呢! 仲自己整埋圖 XD)個湯係魚湯 好好味!但係唔記得左影相xdmain course 我要左我最愛既羊 男朋友要左鴨我地兩個都好滿意! 賣相亦好好 最後唔少得既梗係甜品
又有好野食又做到善事喎.. 雙重享受
搬左去港島對我仲方便 嘻
難得放假回港梗係要去拜訪下啦
因為book 左枱所以唔洗等
我都認得有幾個侍應都係之前青衣做開
服務幾好, 一坐低已經斟水同放低餐牌
成年冇食過好似樣樣都好吸引咁 -.-
最後我要左個4 course set
不過同行人數好多, 所以大家唔洗擔心, 有好多相睇
麫包當然唔少得啦
有兩款: 傳統既baguette 同一鐘有乾果既麫包
但係都不得不讚個果包, 食落好健康好特別, 推介推介
appetizers! 我要左鵝肝
想食左好耐!!! 真係好好味
細佬要左個salad
媽媽要左scallops
爸爸要果個我唔知叫咩名呀.... 嘻 -v-
(我係咪好有heart 呢! 仲自己整埋圖 XD)
個湯係魚湯 好好味!
但係唔記得左影相xd
main course 我要左我最愛既羊 男朋友要左鴨 我地兩個都好滿意! 賣相亦好好
最後唔少得既梗係甜品啦!!!
我恨不得全部都試晒佢食晒佢 XD
爸爸點既APPLE STRUDEL 媽媽既STRAWBERRY PANCAKE 男朋友同細佬都點左既 BANANA CHOCOLATE CRUMBLE 我點既 CHOCOLATE SOUFFLE IN 2 WAYS 真係好味架冇呃你!!
最重要既主角終於出場! 超正既HOT CHOCOLATE
飲極都唔厭
結論: 雖然唔係第一次食但係食完都仲係覺得好滿足! 鐘意食keep 到水準既人快d 去試下啦! 真係唔錯架
p.s. 結果我抵受唔住誘惑... 前幾日又去左尼度食飯....