2022-07-22
喂喂真係人生第一次係重慶大廈食嘢😂估唔到咁正呀👍🏻👍🏻 今次嚟到既珍珠皇宮印度餐廳,最近好Hit 㗎😊 佢哋攞咗2021 年度 Curry House of the Year👍🏻👍🏻 Error 都黎過食架🤗一入去店員好熱情招待,安排咗一個房入邊嘅位置俾我哋,並且送上一客薄脆餅作為前菜☺️☺️🔸Masala Dosa 南印度卷餅 $75 ▪️呢個卷餅好巨大啊!就係第一張圖🤤🤤打卡都好開心😃 用米漿同豆蓉製成既卷餅非常脆,有少少似食緊crepe 既感覺😍 入面嘅餡料有薯仔,洋蔥等等,好味👍🏻👍🏻推介👍🏻🔸Dahi Poori 乳酪脆米球 8粒 $78▪️店員熱情咁教我要一口食咗佢😂😂所以我一啖就食咗😊😊 呢款都係幾出名嘅印度小食,入面嘅乳酪酸酸地咁,好開胃呀👍🏻推介👍🏻🔸Vegetable Samosa 咖喱角$52▪️印度菜嘅咖喱角我都幾鍾意食,整得非常飽滿,入面滿滿嘅配料👍🏻🔸Tandoori Platter 混合肉燒烤拼盤 $178 ▪️有印度燒雞,免治羊肉卷,烤魚塊同埋乳酪腰果汁烤雞。用鐵板上,熱辣辣又冒晒煙咁,趁熱食好有風味👍🏻👍🏻🔸Lamb Korma 腰果汁羊肉 $128▪️第一次食K
🔸Masala Dosa 南印度卷餅 $75
🔸Dahi Poori 乳酪脆米球 8粒 $78
🔸Vegetable Samosa 咖喱角$52
🔸Lamb Korma 腰果汁羊肉 $128
▪️第一次食Korma,有啲似唔辣嘅咖喱😊 非常溫和嘅味道🤤 用黎點Naan 食好味😋
🔸Butter Naan 牛油烤餅 $28
▪️食親印度嘢都一定叫㗎啦👍🏻點咩汁都好好食😆😆
🔸Paneer Kulcha 印度芝士餡餅 $40
▪️食得Naan 多,今次試吓餡餅先☺️☺️都好好味呀 🤤🤤
🔸Banana Lassi 香蕉奶昔 $38
▪️呢個非常好飲呀!香蕉味好濃郁❤️
🔸Rose Lassi 玫瑰奶昔 $38
▪️少女既粉色😆玫瑰味非常清新,酸酸甜甜🤤
可能好多女仔都同我一樣,覺得要入重慶大廈好似有d驚驚咁🫢🫢但經過我今次體驗,真係完全唔使驚🤣 仲幾好食添👍🏻⭐️