Restaurant: Moti Palace Indian Restaurant
Info:

重慶大廈,相信一直都有唔少人覺得呢個地方好神秘。今日跟住朋友嚟到呢一個異國風情嘅地方,揭開佢嘅神秘面紗。不過喺揭開神秘面紗之前,都係要醫好咗個肚先嘅😂上去一樓,直行到尾轉左,有一間裝修幾靚嘅餐廳,睇佢都有中文餐牌,而且價錢唔貴,唔使諗😂開門坐低就係!一入到去播放緊一啲印度嘅歌曲,裝修都幾華麗,用上咗皮櫈,仲有兩間vip房。不過話就話vip房,原來係唔使加錢嘅😂🐔tandoori chicken印度燒雞,唔知你哋記憶中係咩味㗎呢?呢度嘅印度燒雞充滿香料而且有少少辣,用鐵板盛載,底下有洋蔥同埋椰菜絲,鍾意食印度嘢嘅一定唔好錯過!🐏Lamb Curry叫得咖哩羊腩本身都想嗌個飯,不過實在真係太大兜根本一半都食唔曬😂咖哩嘅香料味道好濃郁,我叫咗小辣唔會太辣,羊腩入口鬆軟唔會有太大嘅羊騷味,配搭naan食絕對係唔錯嘅選擇🌮keema naan普通嘅烤餅成日食,原來免治羊肉烤餅又係第二種風味,免治羊肉加上秘製嘅印度香料,同平時食嗰啲有啲分別,口感更加豐富多元化!🥤mango Lassi & masala tea如果話佢呢度嘅芒果奶昔好飲,不如話佢嘅芒果乳酪應該更加適合!呢度嘅乳酪係天然發酵,飲落酸
不過喺揭開神秘面紗之前,都係要醫好咗個肚先嘅😂
不過話就話vip房,原來係唔使加錢嘅😂

🐔tandoori chicken
印度燒雞,唔知你哋記憶中係咩味㗎呢?
呢度嘅印度燒雞充滿香料而且有少少辣,
用鐵板盛載,底下有洋蔥同埋椰菜絲,
鍾意食印度嘢嘅一定唔好錯過!

🐏Lamb Curry
叫得咖哩羊腩本身都想嗌個飯,
不過實在真係太大兜根本一半都食唔曬😂

🌮keema naan

🥤mango Lassi & masala tea
呢度嘅乳酪係天然發酵,飲落酸酸甜甜唔會有太多嘅添加劑!
印度嘅masala tea係小甜版本,有啲似我好耐之前喺油麻地食開嗰間印度菜杯茶!

🍦番紅花杏仁雪糕
一粒粒嘅形狀真係幾搞笑我都第一次食呢種形狀嘅雪糕,好好食下次會再叫!
好有口感🫶唔知點形容,香香甜甜係我第一次接觸

講咗咁耐,其實想同大家介紹一下重慶大廈真係有好多美食!
都唔係啲人想像中咁得人驚其實呢度啲人好熱情!
希望大家都可以多多支持香港小店 🫶
  • 瑪莎拉咖喱烤雞
  • 印度烤雞
  • 印度奶茶
  • Mango  lassi
2024-11-25 1034 views
重慶大廈既印度菜不嬲都出哂名好食同埋正宗,今日見個fd有興趣,同佢試吓呢間好出名既珍珠皇宮Samosa 咖哩角(素) 3件 $58呢個咖喱角小小辣好惹味,入面好多薯粒,味道唔錯Cheese Naan芝士烤餅 $45呢個芝士烤餅入面有好豐富既芝士餡,配咖喱食一流Lachha Parantha牛油鬆餅 $35呢隻都好鬆軟,有d脆口,有d似手抓餅Masala Fish碼莎拉咖喱魚塊 $118咖哩魚整得好入味,叫左中辣岩岩好,又香又濃十分出色Tandoori Chicken 印度燒雞 半隻 $108呢個香料味好重,雞肉嫰滑,鐵板上炸炸聲好香Orange Juice橙汁 $42Lime Soda青檸梳打 $42飲品都好正,各有特色

Samosa 咖哩角(素) 3件 $58
呢個咖喱角小小辣好惹味,入面好多薯粒,味道唔錯

Cheese Naan芝士烤餅 $45
呢個芝士烤餅入面有好豐富既芝士餡,配咖喱食一流

Lachha Parantha牛油鬆餅 $35
呢隻都好鬆軟,有d脆口,有d似手抓餅

Masala Fish碼莎拉咖喱魚塊 $118
咖哩魚整得好入味,叫左中辣岩岩好,又香又濃十分出色

Tandoori Chicken 印度燒雞 半隻 $108
呢個香料味好重,雞肉嫰滑,鐵板上炸炸聲好香

Orange Juice橙汁 $42
Lime Soda青檸梳打 $42
飲品都好正,各有特色
2024-11-21 1027 views
🥰 話說 重慶大廈 “七姨” 轉咗 老板, 質素不穩, 自此尋尋覓覓, 今日嚟到位於 重慶大廈 一樓死角 嘅 “珍珠皇宮”. 格局相對高檔, 最緊要坐得舒服, 仲有廣東話服務員, 哈哈.🦐 Prawn masala. $138. 熱焫焫, 呢個就係誠意! 蝦細細隻, 半透明狀態, 滑捋捋, 起碼十隻八隻. 瑪沙拉蕃茄味唔算明顯, 但夠複雜性, 一流! 可以媲美 “七姨”.🍙 Steamed rice, $35. 印度飯, 冇怪味, 完美配合瑪沙拉.🥭 Mango lassi, $42. 芒果味濃郁, 又夠渴身, 完勝!🤗 總結: 食物份量十分慷慨, 一個人食唔晒, 當然定價都唔平. 馬莎拉味道相當優質, 尋尋覓覓, 終於搵到了, 下次再試其他咖喱.😱 後記: 用餐當日上咗 “七姨”, 諗住俾多次機會, 眼見一台客, 我坐低咗幾分鐘, 都見唔到服務員, 算了!

Prawn masala
Steamed rice
Mango lassi

$237 (Dinner)
Prawn masala
Mango lassi
好耐冇嚟重慶食咖喱,大廈門口嘅印度職員依然係咁熱情😅如果你未去過嘅,可能覺得無從入手,但係其實你只要喺OpenRice揀定一間,去到大廈門口show俾佢哋睇,餐廳負責人就會行過嚟帶你入去😁👍🏻今次嚟到1樓嘅「珍珠皇宮印度餐廳」,紫色調嘅閃令令牆身好有印度feel👳🏿‍♀️嚟到發現唔止有印度客人,仲有勁多香港同埋外國客人,所以未食已經好期待啦✨印度脆米球 Paani Poori ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️終於試咗呢個印度街頭小食脆波波,成日睇印度片都有介紹呢個波波,原來綠色嘅醬汁係酸酸地,有少少薄荷味同唔少得嘅masala香料,食嘅時候將醬汁倒入個波波到,波波入面已經有啲餡料喺度,加埋醬汁擺落口一咬落去有爆炸嘅感覺,味道好豐富好得意,又真幾好味喎😍馬莎拉咖哩羊 Lamb Masala ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️每次食印度咖喱我都必點masala羊,個人覺得masala真係好啱香港人口味,香料味重又唔會太辣!呢度嘅羊肉好腍好易咬,加咗落咖喱到唔會食到酥味,我俾100分呀‼️椰汁咖喱魚 Goan Fish Curry ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️對比起嚟呢個辣味更溫和,食到少少酸味所以好開胃,無骨魚塊份量好多,朋友同我口味唔同,佢比較鍾意呢款咖
好耐冇嚟重慶食咖喱,
大廈門口嘅印度職員依然係咁熱情😅
如果你未去過嘅,
可能覺得無從入手,
但係其實你只要喺OpenRice揀定一間,
去到大廈門口show俾佢哋睇,
餐廳負責人就會行過嚟帶你入去😁👍🏻

今次嚟到1樓嘅「珍珠皇宮印度餐廳」,
紫色調嘅閃令令牆身好有印度feel👳🏿‍♀️
嚟到發現唔止有印度客人,
仲有勁多香港同埋外國客人,
所以未食已經好期待啦✨

印度脆米球 Paani Poori ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
終於試咗呢個印度街頭小食脆波波,
成日睇印度片都有介紹呢個波波,
原來綠色嘅醬汁係酸酸地,
有少少薄荷味同唔少得嘅masala香料,
食嘅時候將醬汁倒入個波波到,
波波入面已經有啲餡料喺度,
加埋醬汁擺落口一咬落去有爆炸嘅感覺,
味道好豐富好得意,
又真幾好味喎😍

馬莎拉咖哩羊 Lamb Masala ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
每次食印度咖喱我都必點masala羊,
個人覺得masala真係好啱香港人口味,
香料味重又唔會太辣!
呢度嘅羊肉好腍好易咬,
加咗落咖喱到唔會食到酥味,
我俾100分呀‼️

對比起嚟呢個辣味更溫和,
食到少少酸味所以好開胃,
無骨魚塊份量好多,
朋友同我口味唔同,
佢比較鍾意呢款咖哩👍🏻

蒜蓉烤餅 Garlic Naan ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
一客有3塊,
蒜蓉味唔會太重,
但比起原味naan會更惹味,
鍾意食濃味就一定要揀蒜味,
或者其實芝士味都正架😁

炸餅 Bhatura ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
呢個又係第1次點,
原來係咁大個炸波波,打卡一流😯
相比起naan佢會比較薄脆,
每次搣少少用嚟配咖喱食perfect🤤

芒果奶昔 Mango Lassi ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
一坐低諗都唔駛諗,
即叫2杯mango lassi🤗
甜甜嘅mango lassi濃郁杰身,
真係超好飲,
椰汁咖喱魚 Goan Fish Curry
炸餅 Bhatura
蒜蓉烤餅 Garlic Naan
印度脆米球 Paani Poori
講起地道同正宗嘅印度菜,好多人都會諗起去重慶大廈覓食,今次去左一間非常乾淨企理,食物正宗得嚟又啱口味嘅印度菜餐廳♔ 珍珠皇宮 ♔無論環境同食物都係唔錯,幾值得去試試✦乳酪脆米球 𝘿𝙖𝙝𝙞 𝙋𝙤𝙤𝙧𝙞一直都好想知道呢個神秘嘅脆米波波係咩味道,對於喜歡乳酪嘅人黎講,呢個脆米球係幾有驚喜!脆米球入面裝住冰凍帶甜嘅乳酪,仲𝙢𝙞𝙭左薯仔泥、鷹嘴豆泥,入面有帶微辣嘅印度香料味道,紅石榴最後會為味蕾帶來清新感覺✦牛油烤雞 𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 每次食印度菜都會食𝙗𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝙘𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣,醬汁由印度牛油同蔬菜熬成,帶微微酸甜,配𝙉𝙖𝙖𝙣點醬汁令人一口接一口,最後個醬汁係清曬!雞肉被香料醃得非常入味,雞肉嫩滑香口✦奶油蕃茄汁咖喱蝦 𝙋𝙧𝙖𝙬𝙣 𝙈𝙖𝙠𝙝𝙖𝙣𝙞咖喱蝦大隻又彈牙,奶油蕃茄汁同𝙗𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝙘𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 嘅醬汁相比會比較輕身,香料味無咁濃烈,帶蕃茄味道嘅清新,質感都係咁濃稠,配𝙉𝙖𝙖𝙣食都係非常適合✦芝士烤餅𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙉𝙖𝙖𝙣 口感鬆脆帶麵粉香,好有咬口,加埋半溶芝士,點咖喱好夾✦蒜蓉烤餅 𝙂𝙖𝙧𝙡𝙞𝙘 𝙉𝙖𝙖𝙣比較扁身外脆內軟,面頭佈滿香口嘅蒜蓉粒,同樣係食到唔夠喉✦𝙈𝙖

✦乳酪脆米球 𝘿𝙖𝙝𝙞 𝙋𝙤𝙤𝙧𝙞

✦牛油烤雞 𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣

✦奶油蕃茄汁咖喱蝦 𝙋𝙧𝙖𝙬𝙣 𝙈𝙖𝙠𝙝𝙖𝙣𝙞

✦芝士烤餅𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙉𝙖𝙖𝙣
口感鬆脆帶麵粉香,好有咬口,加埋半溶芝士,點咖喱好夾

✦蒜蓉烤餅 𝙂𝙖𝙧𝙡𝙞𝙘 𝙉𝙖𝙖𝙣
比較扁身外脆內軟,面頭佈滿香口嘅蒜蓉粒,同樣係食到唔夠喉

✦𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙇𝙖𝙨𝙨𝙞 & ✦𝙎𝙩𝙧𝙖𝙬𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 𝙇𝙖𝙨𝙨𝙞
兩者嘅𝙮𝙤𝙜𝙪𝙧𝙩 味道都好濃郁,但口感唔會太杰,無論配芒果定士多啤梨都好清新
🚇重慶大廈入面有十分多印度餐廳,其中呢間🇮🇳珍珠皇宮就係比較出名嘅,入邊地方闊落又有包廂☺️,菜式選擇豐富而且味道好正宗👏。印度奶昔🍹風味獨特,我差唔多每次食印度菜都會叫😝,佢哋除咗有比較普遍嘅芒果口味之外仲有多款其他口味,我哋就揀咗芒果同玫瑰,酸酸甜甜🤤十分之開胃!瑪莎拉薄脆🫓係好經典嘅印度🇮🇳開胃菜,用料好足👍又香脆。咖喱角外殻超香脆🤩,餡料滿滿,咖喱🍛味道好香濃,配埋佢哋獨特嘅醬汁💧,風味十足。蒜蓉蝦🦐味道超濃郁,勁重蒜蓉味🧄,味道有少少酸甜,蝦仁🍤又爽又滑好好味!腰果杏仁雞🐓充滿腰果同埋杏仁嘅果仁香同埋甜,🍗雞肉嫩滑,食起上嚟好 creamy😋。食印度菜的話🇮🇳印度烤餅就一定唔少得,呢度嘅🫓款式選擇十分之多,尤其有我鍾意😍嘅乾果果仁蓉烤餅,又香又甜又好味👍!

瑪莎拉薄脆🫓係好經典嘅印度🇮🇳開胃菜,用料好足👍又香脆。

Dinner
2024-11-07 578 views
喺重慶大廈開咗好耐嘅印度餐廳。印象中今次係第三或者第四次食。今次去大多數食客都係香港人。原來佢哋都幾多staff識講廣東話😮。🌟南印度捲餅$78米餅配三款chutneys~米餅係邊位脆,中間厚啲嘅位係有啲鬆軟。味道甜甜地,令我諗起港式嘅pancake。包住咖哩薯仔,有濃濃嘅香料味,唔使加好多chutneys都夠味。不過我哋一致認為紅色微辣勁香最好味。🌟芝士菠菜$98幼滑溫和,香料味好豐富。印度芝士嘅份量特別多。我鐘意佢冇加新鮮薑絲,唔使挑返出嚟🤣。🌟瑪莎拉咖喱羊(可選辣度)$118Bite size嘅羊肉煮得好腍好入味。香料味道超濃郁,而且羊脂嘅味道融晒落咖喱裏面。🌟原味烤餅$25🌟蒜香烤餅$35一份三塊,因為佢哋嘅咖喱特別大份,我覺得一份咖喱兩份餅啱啱好。蒜香加任何咖喱都好夾。但原味係最輕盈唔油膩。🌟Mango lassi $42🌟Salted lassi $42

🌟南印度捲餅$78

🌟芝士菠菜$98

🌟瑪莎拉咖喱羊(可選辣度)$118

🌟原味烤餅$25
🌟蒜香烤餅$35

🌟Mango lassi $42
🌟Salted lassi $42

2024-11-05 494 views
同🐖一向鐘意食異國美食😍😍今次黎到重慶大廈食印度菜這一間餐廳真係大推 食物、環境、衛生都好好👍🏻👍🏻係食正宗印度菜既好地方咁岩遇上佢地排燈節🫶🏻餐廳勁有心送左d小禮物🎁比我地更加認識到佢地既節日&文化印度美食之旅 開始😍✐Dahi Poori 乳酪脆米球必點💯fresh得黎有印度香料味非常特別又好食✐Tandoori Platter 印度燒烤拼盤上果時勁熱🫶🏻有雞 魚 既燒烤🍗好食✐Butter Chicken 牛油烤雞我地叫左餐廳既牛油烤雞配上Plain Naan 原味烤餅&Cheese Naan 芝士烤餅牛油烤雞香味好出色 味道完全唔會膩全部汁同肉最後都比我地清曬🤣個汁超出色🤤但可惜2個人食唔到太多🥹 下次想再黎食埋其他款式既咖哩🍛
同🐖一向鐘意食異國美食

全部汁同肉最後都比我地清曬🤣個汁超出色🤤
但可惜2個人食唔到太多🥹 下次想再黎食埋其他款式既咖哩🍛
2024-11-01
2024-11-05 436 views
重慶大厦《Moti Place Indian Restaurant 》✨️《香辣蝦球》隻蝦有手指公咁大,咬落啖啖肉。雖然有紅椒和青椒,不是很辣。加埋香草和洋蔥一起炒,惹味十足。✨️《乳酪脆米球》 係一種印度聞名小食。脆米球內有薯仔和豌豆, 倒入冰凍嘅乳酪和甜酸汁,上面仲放左堆細小脆條,口感豐富。✨️《白餅》外表炸到酥脆,入面鬆軟,用嚟點《香辣蝦球》d醬食,十分滋味。✨️《印度番紅花杏仁雪糕》雪糕雪到好硬,再切细成小粒,方便食用。個人就覺得番紅花味似麝香+洛神花味,很香好好味。

✨️《香辣蝦球》

✨️《乳酪脆米球》

✨️《白餅》

✨️《印度番紅花杏仁雪糕》
第一次嚟重慶大廈感覺十分新奇🤣呢間雖然價錢唔係話特別平,但係嘢食就好正宗,而且出餐都幾快,特別係個garlic nann真係好好食,最後仲打包多一份拎返屋企!咖哩就有啲細份,但就幾濃味,一定要送飯!甜品就甜到漏,對於一啲唔鍾意食甜嘅朋友真係唔推薦🤣🤣
第一次嚟重慶大廈感覺十分新奇🤣

咖哩就有啲細份,但就幾濃味,一定要送飯!
甜品就甜到漏,對於一啲唔鍾意食甜嘅朋友真係唔推薦🤣🤣

• 芝士烤餅
  • 瑪莎拉咖喱烤雞
  • 牛油烤雞
  • 芒果奶昔
2024-10-04 558 views
尖沙嘴重慶大廈既印度菜🇮🇳出名正宗,今次就同三五知己再來聚餐,選擇左環境舒適又具有印度🇮🇳風情的Moti Palace Indian restaurant 🥰呢度既裝潢真係好靚,佈置得大紅大紫既印度氣氛濃郁,美食方面該有的印度菜式都會有,我們亦點左幾款平時食開既口味,試下呢度廚師👩‍🍳水準:1. 烤印度🇮🇳芝士🧀 $118 好特別既芝士,芝士控最愛😍2. 瑪莎拉咖喱羊🐑 $118 我最鍾意食羊肉咖喱,味道👅超級正,點烤餅來食最正🫶🏻3. 牛油🧈烤雞🐔 $118 多汁,微辣 牛油🧈烤雞又係超級好食🤤一定要試4. 芝士🧀烤餅🥞 $45 印度菜不能缺少的印度烤餅,芝士口味也是最愛😍飲品🥤方面有我最愛的lassi :1. 玫瑰花🌹優格奶昔 $ 42 口味好特別也好好喝 👍🏻2. 芒果🥭優格奶昔 $423. 士多啤梨🍓優格奶昔 $42
飲品🥤方面有我最愛的lassi :
1. 玫瑰花🌹優格奶昔 $ 42 口味好特別也好好喝 👍🏻
2. 芒果🥭優格奶昔 $42
3. 士多啤梨🍓優格奶昔 $42
2024-09-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
2024-09-23 652 views
好鍾意食印度嘢,係重慶森林常客,珍珠皇宮相信好多印度菜愛好者都試過,今日特登嚟是嗰個乳酪脆米球。呢個印度小食成日喺印度電影見到,但唔係間間有得食。一坐低就有個靚仔走埋嚟介紹,佢話自己係喬寶寶嘅唔知表哥定表弟,成個餅印咁。chicken tikka masala 係必點,然後叫咗個唔記得乜嘢naan,佢嘅咖哩汁係做得好食,好creamy,配埋個naan十分惹味,我自己可以食得好辣,但同行嘅朋友唔得,所以今日只係叫咗小辣。乳酪脆米球係凍嘅小食,賣相好得,口感味道亦好特別,一份又成八個咁多,最後我哋三個人係食唔曬。食印度嘢點可以冇mango lassi,呢杯係我全餐最期待嘅飲品。整體嚟講珍珠皇宮都幾滿意,乾淨企理服務親切,適合初次去重慶森林食印度嘢嘅朋友。

2024-09-17 764 views
✨印度脆米球 $75呢道係小星星印象中非常經典既印度街頭小食。除左脆米球外型好獨特吸引,仲有好新奇既口感,餡有薯仔粒、乳酪同埋辣椒粉等,集齊鹹、酸同辣味,以為會好怪但整體會以乳酪帶出既酸爽口感為重,非常有清新感👍🏻星星推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5✨印式燴羊肉 $118嚟到印度餐廳一定必點咖喱!香料味好香濃,咖哩都好濃郁。份量都幾足有好多塊羊肉,但係羊肉就有少少乾😿星星推薦度:⭐️⭐️⭐️💫/5✨芝士烤餅 $45食咖哩配烤餅係小星星心中既完美配搭😍所以今次第一次試新嘢食芝士烤餅,但係點解加左芝士好似食緊pizza同Naan烤餅唔算好夾🤔星星推薦度:⭐️⭐️⭐️/5✨原味烤餅$25配搭咖哩食係唔錯既,只係單獨評價而言,烤餅好乾星星推薦度:⭐️⭐️⭐️/5✨芒果優格奶昔 $42每次食印度菜必點,真係同印度菜好夾!芒果清新開胃又解渴🤩星星推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️/5
✨印度脆米球 $75
星星推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

✨印式燴羊肉 $118
星星推薦度:⭐️⭐️⭐️💫/5

✨芝士烤餅 $45
星星推薦度:⭐️⭐️⭐️/5

✨原味烤餅$25
配搭咖哩食係唔錯既,只係單獨評價而言,烤餅好乾
星星推薦度:⭐️⭐️⭐️/5

✨芒果優格奶昔 $42
每次食印度菜必點,真係同印度菜好夾!芒果清新開胃又解渴🤩
星星推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️/5
印式燴羊肉
芒果優格奶昔
  • 乳酪脆米球
2024-09-14 738 views
位於重慶大廈一樓的印度餐廳,食物好地道, 菜式選擇多, 食過唔止一次, 每次都有驚喜, 唔怪得之連名星都嚟幫襯, 侍應有禮貌, 性價比極高, 值得推介-南印度捲餅 $78.0好大卷, 好震撼, 打卡一流, 一個好特別, 好有驚喜嘅餸菜, 外脆內軟,薄薄的捲餅, 內有咖哩葉、馬鈴薯,洋蔥等, 並且搭配印度酸辣醬以及酸扁豆燉菜湯食, 超好味.-瑪莎拉咖哩烤雞 (可選辣度) $118.00瑪莎拉咖哩是紅橘色的, 用大蒜,姜,印度辣椒以及洋葱作為底子, 再加番茄汁、鮮奶油、椰奶和各種不同的辛香料, 口味也相當重, 烤雞是用優格醃漬過, 香嫩多汁,肉味豐富,肉汁帶甜,口感柔嫩一D都唔鞋, 口感豐富, 層次分明-雞翼拼魷魚圈 $138.0雞翼皮脆肉嫩, 香脆惹味, 魷魚圈煙韌適中鮮甜, 炸得很乾身唔油膩,惹味小吃,現場即炸,入口超鬆化不死實,超正-原味烤餅 $25.0熱辣辣的烤餅外酥內軟、具彈性和張力, 口感較為紮實.越嚼越香的滋味;這是必點食物, 因為配咖哩是不可缺少的-芒果奶昔 $42.0味道香甜、口感细腻,一杯就上瘾

-南印度捲餅 $78.0

-瑪莎拉咖哩烤雞 (可選辣度) $118.00

-雞翼拼魷魚圈 $138.0
惹味小吃,現場即炸,入口超鬆化不死實,超正

-原味烤餅 $25.0

-芒果奶昔 $42.0
味道香甜、口感细腻,一杯就上瘾

餐廳:珍珠皇宮印度餐廳地點:尖沙咀重慶大廈菜式:印度菜餐牌:頭盤,小食,湯,咖喱(主菜/素食),天多尼印度燒烤,飯類(印度米),意粉,印度烤餅,沙律,炒菜,乳酪,甜品,咖啡/茶等飲品。香烤羊排 $178 另加一香烤羊排一客4件,擺盤用心,用鐵板熱辣辣上枱,烤得燶面,較乾身不過唔會太韌,味道唔會太酥,少少辣,好香香料味。配有洋蔥圈,番茄,椰菜絲同檸檬。乳酪腰果汁燒雞柳 $128 另加一乳酪腰果汁燒雞柳都係用鐵板上枱,熱辣辣,出嗮煙。一客五件雞肉啖啖肉,完全無肥,面頭少少燶,配有洋蔥絲,椰菜絲同紅蘿蔔加檸檬角。另配綠色乳酪腰果醬汁,味道酸酸地,令雞肉更滑更好味。素菜拼盤 $45 另加一素菜拼盤顏色鮮豔,包括紫洋蔥,紅蘿蔔,番茄同青瓜,加上椰菜絲同檸檬角。食材全天然原味。瑪莎拉薄脆 $20 另加一瑪莎拉薄脆係超薄片面頭加有番茄粒,洋蔥粒同青瓜粒,面頭再灑上辣粉。開胃清新,味道香辣。印度番紅花杏仁雪糕 $58 另加一印度番紅花杏仁雪糕好特別,係切開一粒粒既,食落有少少似雪芭,似雲呢拿加杏仁味,食到杏仁片,再加上少少紅色印度番紅花醬,就無特別味道。芬達汽水 $25 另加一芬達汽水係罐裝,夠凍,跟
餐廳:珍珠皇宮印度餐廳

印度番紅花杏仁雪糕
印度番紅花杏仁雪糕 $58 另加一
芬達汽水
芬達汽水 $25 另加一
芬達汽水係罐裝,夠凍,跟埋紙飲管。
今餐食物唔錯,餐廳好有印度風情,播放印度音樂,老闆都係印度人,識講純正廣東話。
2024-09-07
$250 (Lunch)
香烤羊排
素菜拼盤