2008-12-09
2008年12月9號 - 夜晚6點40分左右我不覺地已經好長時間無在晚上行灣仔la。 所以今晚就去左灣仔行。 不過都要首先醫個肚先。 開頭唸住在駱克道市政大樓食。 但是找不到它。 所以求其入左一間餐廳坐。雖然是晚飯時間。 但是餐廳裡不是好多人。 我想想: "是不是個位置不好呢?"。 完全不是。 我唸因為灣仔裡有好多餐廳。 同埋可能時候尚早。 所以只有幾個人在店裡。坐下來就看看餐牌先。 Um。 都好多野食wor。 多數都係飯或麵。 仲有飽食添。 我最後揀左個咸蛋肉碎湯飯 (HK$26,-)由於我無食過湯飯。 所以都覺得新鮮。 我用2蚊加個凍擰水。個凍擰水來先。 我覺得好夠甜。 之後個飯來la。 試試先 (好緊張呀)。 Um。 好好吃呀。 雖然個湯比較咸。 但是個咸度適中。 我食左飯連個湯都飲埋添。