2023-04-04
今晚本來約咗大哥深水埗晚飯,但大哥突然有工作要去屯門,所以取消深水埗晚飯。但舊鋪鄰居韓國 John,突然通知我佢約咗 Matthew 晚飯,知道我返咗鋪頭所以叫埋我,話一齊去去火鍋。八點半在我鋪頭會合,一齊行到黃金數碼廣場,連食店名稱都未知就上樓,入座經幾位侍應阿姐介紹,三個人都食粥底蒸氣火鍋, Matthew 話事選擇淮山粥底。先點叫咗日本魚生拼盤、有三文魚、北寄貝、八爪角、及鯖魚。另叫咗生蠔、龍蝦、帶子、扇貝、及鮮蝦。另任叫和牛粒、肥牛片、豬頸肉、蝦丸、鯪魚滑、蜆、馬拉糕、粟米、及勝瓜等等。海鮮每人都有限額,點完食完次後就唔可以任點。任點只有一般牛肉、豬肉、丸類、瓜類蔬菜及糕點,大家要注意 !海鮮拼盤有專人服務,會用計時器限定某類食物時間,服務不錯。但十點後可能有好多員工收工,所以之後服務就差一啲,漏咗一張餐選單幾樣食物。之後向經理反映,要重新填寫點菜單,但好快就上枱,可諒解 ! 現場環境乾凈企理唔錯,座位寬敞舒適,餐具都乾淨潔新,有預一個大碗放骨及海鮮殼等等 ! 洗手間都算大格數多,衛生亦都唔錯。飲品要另外計錢,所以我哋都冇額外叫其他飲品。最後每人食粥底一碗,味道一般。今餐韓國
飲品要另外計錢,所以我哋都冇額外叫其他飲品。最後每人食粥底一碗,味道一般。今餐韓國 John 請客埋單,一仟二百元內即每人頭計四百。我承諾下餐我請客,由我發辦去食小菜,十一點前離開各散回家。