2024-05-06 917 views
餐廳嘅環境好優雅同座位寬敞。我哋叫咗個二人餐,其中一個菜式就係頂級美國肥牛。幾Minute 後牛扒就上枱啦。牛扒嘅色澤好靚,肉質鮮嫩,油花分佈均勻。我哋叫咗五成熟,牛扒嘅表面煎得香脆,內裡仲係粉嫩嫩嘅。我哋夾起一塊牛扒,蘸咗啲醬汁,就放入口。牛扒嘅肉質真係好嫩滑唔錯

2024-05-02
2024-03-31 1195 views
這間酒樓服務態度好差,見到有食客舉手叫開茶,舉左成5分鐘都無服務員理,她們又唔係忙碌,做野慢幾拍好似唔想做咁,價格又貴,點心選擇又小。大家千祈唔好去幫襯呀。簡直不知所謂。

2024-01-04 1510 views
晚餐蒸鍋300幾蚊一位,另加3枝啤酒,2個人埋單900蚊。Set定的海鮮一般般唔算特別(龍蝦&蜆),任選6選4的海鮮,有2樣係冇嘅(元貝&聖子都冇)。任食部份我地點的蝦丸墨丸冇就是旦比左鯪魚丸我哋😂(冇點的)。自助調味區芫茜又冇生蒜又冇,叫職員加只加得一樣😂😂。環境都一般,碗碟都係油”利利”🥲。服務=冇服務,成間店的職員都冇表情,講野冇尾暗的😅😅。其實又唔係要你好好服務,但畢竟呢個價錢&都可以尊重下自已份工嘅。究竟D食評有幾多係真㗎😂😂😂
晚餐蒸鍋300幾蚊一位,另加3枝啤酒,2個人埋單900蚊。
自助調味區芫茜又冇生蒜又冇,叫職員加只加得一樣😂😂。
環境都一般,碗碟都係油”利利”🥲。
服務=冇服務,成間店的職員都冇表情,講野冇尾暗的😅😅。
究竟D食評有幾多係真㗎😂😂😂
2023-11-28 1564 views
超級不愉快體驗其實對客人(接)一聲真係好冇禮貌向經理投訴都冇用係風氣問題長久落去生意別受損失。佢哋係咪有問責制㗎?28/11 9:00 心思思想飲茶,見到一間黃金廚房係飲茶嘅入去試吓。入邊人流好多,有好多公公婆婆喺度飲茶。見不到服務員,前面櫃檯又無人。見到前面冇位就入去找位置。終於找到個位置坐低。 四周找人開茶位,找到第一個服務員幫我開茶,個服務員同我講話呢度係卡位,我會搭頭先出邊冇人都冇位。我咪坐喺度囉。當時佢冇講話要俾兩個茶錢㗎亦都冇話幫我轉位之後好快又有另一個服務員望一望嗰張牌就走咗。(其實佢嘅眼神都唔有善)再一個服務員再過嚟同我講話要俾兩個茶錢,我話OK冇人同我講過呢個位唔坐得 。佢回答而家咪話你聽要比兩個茶位,嗰度有個牌寫住不搭枱。👌🏻無問題,其實比兩個茶位好少事。有個扎住馬尾服務員走過嚟望一望張卡然之後發出(接)一聲 ,好冇禮貌,勁冇禮貌,真係無禮貌。我話你唔使咁,我知道要俾兩個茶錢你唔使咁樣。佢話我望吓個水其實佢好明顯就係望吓我張卡牌(因為張牌我專登抽開放埋邊)就係唔想人行過不友善地看。我話你哋唔使咁樣㗎喎佢就鬧我黐線其實佢先至黐線,佢唔知啲小動作係好冇禮貌嘅咩。飲一餐茶
超級不愉快體驗
其實對客人(接)一聲真係好冇禮貌
向經理投訴都冇用
係風氣問題
長久落去生意別受損失。
佢哋係咪有問責制㗎?

28/11
終於找到個位置坐低。
當時佢冇講話要俾兩個茶錢㗎
亦都冇話幫我轉位
👌🏻無問題,其實比兩個茶位好少事。

我話你唔使咁,我知道要俾兩個茶錢你唔使咁樣。
佢話我望吓個水
我話你哋唔使咁樣㗎喎
佢就鬧我黐線
其實佢先至黐線,佢唔知啲小動作係好冇禮貌嘅咩。
飲一餐茶四五個服務員走過來專登望張卡牌。其實真係好影響心情。
唉😮‍💨冇心機點其他嘢食
本來想點埋薑蔥牛柏葉、合桃包、蝦餃真係無心情。嘢食我都係食咗一半,就已經有幾個人咁樣。
嚟深水埗買配件順便原地解決晚餐,or上睇到都喺話蒸汽鍋,好似好耐冇吃過🤣沒霖到到步後反而俾小炒餐牌吸引,好抵吃🤩🎍豉椒炒黃蟶子用筷子將肉撩出,享受其鮮嫩嘅口感,豆豉同辣椒嘅調味令到味道好開胃😋同白飯搭配十分惹味🐟清蒸東星斑仔作為正餐中嘅主菜,配以清淡嘅蘸料,能夠突顯出魚肉嘅鮮美。🍖椒鹽腩排粒豬腩肉經過煎炸後,外層會形成一層酥脆嘅外皮,口感香脆而有勁😍沒霖到呢家餐廳幾多元化,唔止小菜、蒸鍋仲有火鍋👍🏻完全去到先霖食乜嘢都得,出品ok而且價位都唔算貴,位置唔算逼😆社牛將火鑊嘅調料區都影咗,下次如果同f附近都可以有個參考🤪海鮮池亦都乾乾淨淨👍🏻⚠️就喺黃金數碼廣場,一上扶手梯就系

🎍豉椒炒黃蟶子

🐟清蒸東星斑仔
作為正餐中嘅主菜,配以清淡嘅蘸料,能夠突顯出魚肉嘅鮮美。

🍖椒鹽腩排粒

⚠️就喺黃金數碼廣場,一上扶手梯就系
2023-10-07 1364 views
上網見啲人讚,就決定去喱道食生日飯…但完全唔滿意!當日我哋2個人叫左個$688海鮮餐 有碟牛肉 碎濕濕都算… 同個呀姐講仲有啲海鮮未到(因為叫咗好耐,隔離枱遲過我哋好多叫都上左枱…擔心漏單)點知呀姐連機都唔洗睇就話我哋唔係叫$688所以冇海鮮…因為碟牛肉係細啲啲所以呀姐以為我叫$488 跟住就問部長,部長話已經幫我哋轉左$688 套餐 會再上埋啲海鮮 但冇幫我哋轉返$688碟牛肉 但照收我$688嘅價錢😡海鮮拼盤到左後見到2隻好細隻嘅鮑魚 4隻海蝦 2粒帆立貝 就再搵部長 圖片同實物唔同(雖然有寫圖片只供參考,但都冇寫拼盤有啲咩海鮮)圖片嘅海鮮有好多種類 聖子 海蝦 蜆 鮑魚 帆立貝等全部4隻 但黎到種類只有幾種除咗海蝦全部只有2隻 部長就話圖片只供參考⋯⋯所以就問佢2個個所以啲海鮮都係位上? 部長就冇出聲… 不過最後部長都只係收返$488個價錢 因為碟牛肉真係$488個餐嘅肉 但都係要收湯底錢…但$488嘅價錢都唔需要加錢嗌湯底 $688 仲要加錢叫湯底海鮮又唔新鮮 牛肉又碎濕濕咁 真係唔會再黎…
上網見啲人讚,就決定去喱道食生日飯…但完全唔滿意!
當日我哋2個人叫左個$688海鮮餐 有碟牛肉 碎濕濕都算…
跟住就問部長部長話已經幫我哋轉左$688 套餐 會再上埋啲海鮮 但冇幫我哋轉返$688碟牛肉 但照收我$688嘅價錢😡海鮮拼盤到左後見到2隻好細隻嘅鮑魚 4隻海蝦 2粒帆立貝 就再搵部長 圖片同實物唔同(雖然有寫圖片只供參考,但都冇寫拼盤有啲咩海鮮)圖片嘅海鮮有好多種類 聖子 海蝦 蜆 鮑魚 帆立貝等全部4隻 但黎到種類只有幾種除咗海蝦全部只有2隻 部長就話圖片只供參考⋯⋯所以就問佢2個個所以啲海鮮都係位上? 部長就冇出聲… 不過最後部長都只係收返$488個價錢 因為碟牛肉真係$488個餐嘅肉 但都係要收湯底錢…
但$488嘅價錢都唔需要加錢嗌湯底
2023-10-04
Celebration
Birthday
2023-06-08 1866 views
今日同幾個朋友去咗黃金廚房食蒸海鮮,聽說是重新裝修!環境比從前光亮不少,座位都比從前舒服!但唯獨味道冇改變,海鮮一樣非常新鮮,蒸海鮮套餐有龍蝦、扇貝、龍躉、帶子等,款式比以前多,食完海鮮,仲有好多任食的食物,好似牛肉、牛柳粒、蝦丸、冬菇、鯪魚球等等,人均$400多元,絕對超值!
2023-06-03 1235 views
生日飯想吃蒸海鮮,朋友找了這家店,之前來過,但是店名字不同了,新店當然要試試,最喜歡吃蒸海鮮了,還是放題!一來就每人半隻乳鴿,海鮮我們選了龍蝦,扇貝,聖子,龍躉件,鮑魚,還有貝殼,只吃這些已經半飽了。還有其他任食的牛肉,糕點,非常滿足。

2023-06-02
今晚本來約咗大哥深水埗晚飯,但大哥突然有工作要去屯門,所以取消深水埗晚飯。但舊鋪鄰居韓國 John,突然通知我佢約咗 Matthew 晚飯,知道我返咗鋪頭所以叫埋我,話一齊去去火鍋。八點半在我鋪頭會合,一齊行到黃金數碼廣場,連食店名稱都未知就上樓,入座經幾位侍應阿姐介紹,三個人都食粥底蒸氣火鍋, Matthew  話事選擇淮山粥底。先點叫咗日本魚生拼盤、有三文魚、北寄貝、八爪角、及鯖魚。另叫咗生蠔、龍蝦、帶子、扇貝、及鮮蝦。另任叫和牛粒、肥牛片、豬頸肉、蝦丸、鯪魚滑、蜆、馬拉糕、粟米、及勝瓜等等。海鮮每人都有限額,點完食完次後就唔可以任點。任點只有一般牛肉、豬肉、丸類、瓜類蔬菜及糕點,大家要注意 !海鮮拼盤有專人服務,會用計時器限定某類食物時間,服務不錯。但十點後可能有好多員工收工,所以之後服務就差一啲,漏咗一張餐選單幾樣食物。之後向經理反映,要重新填寫點菜單,但好快就上枱,可諒解 ! 現場環境乾凈企理唔錯,座位寬敞舒適,餐具都乾淨潔新,有預一個大碗放骨及海鮮殼等等 ! 洗手間都算大格數多,衛生亦都唔錯。飲品要另外計錢,所以我哋都冇額外叫其他飲品。最後每人食粥底一碗,味道一般。今餐韓國

日本魚生拼盤
自選張家海鮮拼盤
生蠔及鮮蝦
扇貝

飲品要另外計錢,所以我哋都冇額外叫其他飲品。最後每人食粥底一碗,味道一般。今餐韓國 John 請客埋單,一仟二百元內即每人頭計四百。我承諾下餐我請客,由我發辦去食小菜,十一點前離開各散回家。
貌似越南帽鍋蓋
2023-04-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)
日本魚生拼盤
自選張家海鮮拼盤
生蠔及鮮蝦
扇貝
貌似越南帽鍋蓋
2023-03-11 1009 views
好耐冇同家姐去打邊爐,咁啱落咗去深水埗行下,行到咁上下,大家都肚餓,見到附近新開左一間邊爐小菜,所以就上咗去☺️行到入去裝修睇落都唔錯,入去D員工都幾友善,見我地有小朋友都比咗張大D既枱我地。我地張枱既右手邊就係海鮮展示櫃,就算冇得食都有得睇下。我地揀咗個簡單既2人餐食下, 湯底揀咗藥材湯嘅,可以補下個身體😉套餐 都有唔少野可以食下墨魚滑鯪魚肉魚皮餃冬菇蔬菜、金菇、豬腸同雞當然仲有唔少得既牛牛肉又嫩又滑👍非常推介😋另外仲有烏冬,夠曬飽肚☺️整體而言算係不過不失,或者有可能係叫既餐既關係😜下次要叫個高級啲嘅食下,要食海鮮🦞📌黃金廚房元洲欽州街黃金中心#深水埗美食 #性價比 #火鍋控 #hotpotlover #hotpot #yummy #beef #火鍋推薦 #美食推薦 #shumshuipo #九龍區美食

套餐 都有唔少野可以食下
墨魚滑
鯪魚肉
魚皮餃
冬菇蔬菜、金菇、豬腸
同雞
當然仲有唔少得既牛
牛肉又嫩又滑👍非常推介😋
另外仲有烏冬,夠曬飽肚☺️

📌黃金廚房
元洲欽州街黃金中心

2023-02-15
2023-02-28 702 views
旅行前做好電話卡準備梗黎到深水埗~~近排入夜就凍冰冰,係要打邊爐暖下身嘅黃金廚房新開好耐,環境都幾闊落!推介 黃金二人套餐$488 超豐富,真材實料~湯底胡椒豬肚雞鍋 (4選1)豬肚好軟滑,胡椒香氣愈煲愈濃郁!店家選用走地雞,肉質脂肪含量比較少,而且富彈性~極級霜降牛頸脊(小)色澤鮮紅、軟稔有牛味!份量超多~手打蝦滑拼墨魚滑墨魚滑較有口感,比蝦滑有蝦肉更出色爽滑魚皮餃總共6粒~野菌雜菜盤 菜盤砌得幾靚,兩人份量偏多,超甜粟米好加分!稻庭烏冬 有兩個,稻庭吸湯力強,吸滿胡椒香氣~煙韌彈牙!
旅行前做好電話卡準備梗黎到深水埗~~
近排入夜就凍冰冰,係要打邊爐暖下身嘅

黃金廚房新開好耐,環境都幾闊落!

推介 黃金二人套餐

$488 超豐富,真材實料~

湯底
胡椒豬肚雞鍋 (4選1)

豬肚好軟滑,胡椒香氣愈煲愈濃郁!

店家選用走地雞,肉質脂肪含量比較少,而且富彈性~

極級霜降牛頸脊(小)

色澤鮮紅、軟稔有牛味!份量超多~

手打蝦滑拼墨魚滑
墨魚滑較有口感,比蝦滑有蝦肉更出色

爽滑魚皮餃
總共6粒~

野菌雜菜盤
菜盤砌得幾靚,兩人份量偏多,超甜粟米好加分!

稻庭烏冬
有兩個,稻庭吸湯力強,吸滿胡椒香氣~
煙韌彈牙!
2023-02-22
$250 (Dinner)
2023-02-27 403 views
今日去深水埗買完電器之後喺附近打咗個邊爐,呢度係轉角位一上電梯,$488 二人套餐湯底選咗胡椒豬肚雞鍋,係有半隻雞㗎胡椒味剛剛好,少少攻鼻,飲幾啖個身即刻暖哂另外仲有極級霜降牛頸脊牛肉鮮紅色好靚,擺入熱辣辣嘅湯度,10幾廿秒已經熟晒,有牛味-手打蝦滑拼墨魚滑呢個幾好味,好滑,又足料-爽滑魚皮餃大大粒嘅魚皮餃,豬肉加魚肉混合得啱啱好-野菌什菜盤有生菜芥蘭,冬菇,粟米,金菇-日本稻庭烏冬,呢個烏冬係幼幼既,打邊爐就啱晒啦!加埋出邊嘅醬汁,蒜頭蒜蓉,唔錯
今日去深水埗買完電器之後喺附近打咗個邊爐,
呢度係轉角位一上電梯,
$488 二人套餐
湯底選咗胡椒豬肚雞鍋,係有半隻雞㗎
胡椒味剛剛好,少少攻鼻,飲幾啖個身即刻暖哂

另外仲有極級霜降牛頸脊

-手打蝦滑拼墨魚滑
呢個幾好味,好滑,又足料

-爽滑魚皮餃
大大粒嘅魚皮餃,豬肉加魚肉混合得啱啱好

-野菌什菜盤
有生菜芥蘭,冬菇,粟米,金菇

2023-02-24 291 views
深水埗發現抵食牛頸脊火鍋😎*黃金二人套餐🥘 $488極級霜降牛頸脊(小)手打蝦滑拼墨魚滑爽滑魚皮餃野菌雜菜盤日本稻庭烏冬湯底有四款: 胡椒豬肚、椰子雞、麻辣雞鍋、同藥膳醉雞我地揀左第一款,初初飲頭啖湯,胡椒好濃,差少少頂唔緊😂而半隻果園走地雞🐥 肉味比平時食開更加味濃,而且結實鮮嫩👍🏾成個套餐最重點既牛頸脊🥰 唔需要多介紹,入口牛香味香重濃其次蝦滑、墨魚滑都好新鮮,打到起曬膠又爽口😋📍黃金廚房深水埗欽州街94號黃金中心商場一樓全層
深水埗發現抵食牛頸脊火鍋😎

*黃金二人套餐🥘 $488
極級霜降牛頸脊(小)
手打蝦滑拼墨魚滑
爽滑魚皮餃
野菌雜菜盤
日本稻庭烏冬
湯底有四款: 胡椒豬肚、椰子雞、麻辣雞鍋、同藥膳醉雞

我地揀左第一款,初初飲頭啖湯,胡椒好濃,差少少頂唔緊😂

成個套餐最重點既牛頸脊🥰 唔需要多介紹,入口牛香味香重濃
其次蝦滑、墨魚滑都好新鮮,打到起曬膠又爽口😋
📍黃金廚房
深水埗欽州街94號黃金中心商場一樓全層
2023-02-14
2023-02-23 274 views
買完雜貨電子產品去左黃金商場試新開張🎊黃金廚房 超過15款黃金火鍋湯底😍有小菜,有火鍋空間夠大,樓底高座位舒適,酒吧櫃, 海鮮區好吸睛🥰氣氛環境不錯服務員們有禮貌湯底選了 ✅#胡椒豬肚湯小小辣, 豬肚白淨乾淨滿滿咸酸菜, 夠曬味。極級霜降牛頸脊無肥牛咁油, 油脂分佈好均勻, 充滿光澤✅#手打蝦滑拼手打墨魚滑($88)好痴,起膠質, 調味不錯爽口彈牙。✅#爽滑魚皮餃($48)魚皮較厚身 煙煙韌韌 口感一流 豬肉餡料厚身爽滑。✅#野菌雜菜拼盤($48)粟米好清甜, 菇類好挺身 乾淨。✅#日本稻庭烏冬半透明彈牙,吸左部分湯汁, 更入味。
買完雜貨電子產品
去左黃金商場試新開張🎊黃金廚房
超過15款黃金火鍋湯底😍

有小菜,有火鍋
空間夠大,樓底高

座位舒適,酒吧櫃, 海鮮區好吸睛🥰

氣氛環境不錯
服務員們有禮貌

湯底選了 ✅#胡椒豬肚湯
小小辣, 豬肚白淨乾淨
滿滿咸酸菜, 夠曬味。

極級霜降牛頸脊
無肥牛咁油, 油脂分佈好均勻, 充滿光澤

✅#手打蝦滑拼手打墨魚滑($88)
好痴,起膠質, 調味不錯
爽口彈牙。

✅#爽滑魚皮餃($48)
魚皮較厚身 煙煙韌韌 口感一流
豬肉餡料厚身爽滑。

✅#野菌雜菜拼盤($48)
粟米好清甜, 菇類好挺身
乾淨。

✅#日本稻庭烏冬
半透明彈牙,吸左部分湯汁, 更入味。
2023-02-14 298 views
深水埗除咗電腦💻電子📱用品之外,仲有好多稀奇特別又平價💲嘅用品可以慢慢搜羅及探索👀,消磨一日,行到晚飯時間,發現黃金商場一樓全層有間餐廳都幾多元化,有小菜,蒸鍋及火鍋,所以就決定入去試下😙🫕黃金二人套餐$488鍋底係四選一,我哋就揀咗👇🐔胡椒豬肚雞鍋🫕有半隻果園走地雞附上,肉質鮮嫩爽彈;鍋底胡椒味香濃而不鹹,豬肚爽口得嚟又夠腍,連鹹菜都爽脆無渣🐂極級霜降牛頸脊(小)牛頸脊肉質鮮嫩同時帶有咬口感,不是入口即溶那種,所以食落冇咁肥膩,份量都唔少🦐🐙手打蝦滑拼墨魚滑蝦滑爽口新鮮有蝦味;墨魚滑內帶有墨魚粒粒,爽口Q彈🥟爽滑魚皮餃餃皮煙韌彈牙,餡料juicy 🌽🥬野菌雜菜盤雜菜盤豐富種類多,有雞髀菇、秀珍菇、冬菇、粟米、生菜及菠菜🍜日本稻庭烏冬胡椒豬肚湯配稻庭烏冬出奇地夾,烏冬煙韌Q彈🧂調味料可在出面櫃檯喥自由配搭二人套餐唔使$500有交易🤑,食物質素好之外,餐廳地方開揚,坐得舒適舒服魚堅總評性價比 5👍(以5👍為滿分)

🫕黃金二人套餐$488
鍋底係四選一,我哋就揀咗👇

🐔胡椒豬肚雞鍋🫕

🐂極級霜降牛頸脊(小)

🦐🐙手打蝦滑拼墨魚滑
蝦滑爽口新鮮有蝦味;墨魚滑內帶有墨魚粒粒,爽口Q彈

🥟爽滑魚皮餃
餃皮煙韌彈牙,餡料juicy

🌽🥬野菌雜菜盤
雜菜盤豐富種類多,有雞髀菇、秀珍菇、冬菇、粟米、生菜及菠菜

🍜日本稻庭烏冬
胡椒豬肚湯配稻庭烏冬出奇地夾,烏冬煙韌Q彈

🧂調味料可在出面櫃檯喥自由配搭

魚堅總評
性價比 5👍
(以5👍為滿分)