2024-05-18 633 views
平時在深水埗午飯一定去食車仔麵, 首選一定是任你點這間舖, 但非常可惜做不住,已關門大吉. 唯有嘗試別一間文記車仔麵. 這間店舖也應是很出名的.兩個人去食, 叫了一份魚蛋豬皮蘿蔔, 豬皮入味但魚蛋便非常細粒,又不彈牙,蘿蔔都ok,但要45元!別一碗車仔麵,便點了粗麵,牛腩和花膠.牛腩偏甜(應加了很多糖),花膠也是碎碎的,普普通通. 另一碗便叫了河粉,加仙腐竹和花膠.兩碗都是小辣.感覺上覺得,味精很重, 比較濃烈, 欠缺一些食物的鮮味,落了太多調味料. 相對下, 我覺得任你點另一間車仔麵舖, 我比較喜歡.不過又是見仁見智, 各人口味不同. 兩個人食也要$128. 可以啦.
  • 豬皮蘿蔔