2021-08-15 273 views
見咁耐冇食過扒 突然好想食 咁荃灣食扒就得唔太多選擇 都係得啲比較舊式出名個啲 突然諗起之前經過荃灣廣場有間食扒既次次都見佢排晒隊 價錢望落又幾抵食咁 今次就去試下啦 去到餐廳大約八點鐘左右 已經有人排梗隊 不過就唔算太多人 等左十分鐘左右就入得 店員安排左我地坐最入既卡位 望一望餐牌 都見佢有好多選擇 唔係淨係得扒 有飯有意粉 仲有其他 我地就叫左兩塊扒朋友單叫左一份紐西蘭肉眼扒200g跟黑椒汁 除左塊肉眼扒 下面仲會有啲炒雜菜係度 朋友話除左側邊兩邊有少少韌之外 其他位都好淋 幾好食 份量又岩岩好我就叫左個套餐 揀左個澳洲肉眼扒200g跟蒜蓉汁 再加是日餐湯 薯條同飲品 套餐係叫塊扒再加$39蚊就有晒三樣野 覺得幾抵食 是日餐湯係南瓜忌廉湯 飲落好重南瓜味 忌廉好滑好Creamy 薯條係幼薯 有少少失望 薯條黎到已經係凍 仲係係好硬身 好似係擺左好耐咁 飲品就係罐裝既飲品最正常 韓國既粒粒雪梨汁 入面有果肉好好味 塊肉眼扒更加失望 食落完全冇牛味 仲有一陣怪味 唔知係唔係雪藏味 分唔到係咩味 淨係覺得好難食 蒜蓉汁又好鹹 整體黎講 咁既價錢有更好既選擇 呢間絕對唔會有下次

整體黎講 咁既價錢有更好既選擇 呢間絕對唔會有下次
紐西蘭肉眼扒200g