📍 元朗花甲粉{元朗} 原來元朗有一間咁出色嘅花甲粉,係一條隱世小巷嗰度,如果唔係特別去行過或者去搵都未必會知,不過lunch嘅時間都已經見到好多外賣同埋好多人,吸引得到附近好多嘅打工仔/學生👩‍🎓,因為價錢合理,而且原來份量勁多,店內仲可以自己喺出邊自助炸蒜、芫荽、香蔥🤩差唔多店內都叫做半自助形式,除咗隻碗大之外,原來份量都好多,就算一個男人都一定夠食👍✨花甲粉湯底夠哂鮮甜 而且仲可以揀辣度我揀咗中辣 粉絲好索湯 辣味都吸收晒粉絲索晒湯同花甲嘅鮮味花甲份量好多 無沙幾乾淨仲啖啖肉入面仲有齊娃娃菜、豆卜、金菇配料已經好足夠 男仔都夠食另外仲加左餸✨ 牛柏葉、台灣腸、厚切午餐肉,午餐肉真心厚切,厚度係完全不計成本價。台灣腸味道正常發揮 ,牛柏葉爽脆,而且仲有四至五舊,依個價錢真心抵食👍✨ 百搭粉店內除咗有花甲粉之外,仲有百搭粉,粉底可以自己揀,我哋就揀咗稻庭烏冬,份量都好多下,唔知以為食緊兩個😣另外仲加咗✨肥牛、廚師腸、仲加咗兩隻🦪熟蠔,肥牛嘅份量多到食極都仲有,而且口感豐富,肥瘦均一,熟蠔都好大隻,仲食到蠔嘅鮮味🦪✨ 老闆娘手沖咖啡凍飲嘅咖啡,口感好順滑,而且唔會特別有苦澀味,果然係

📍 元朗花甲粉{元朗}

✨花甲粉
湯底夠哂鮮甜 而且仲可以揀辣度
我揀咗中辣 粉絲好索湯 辣味都吸收晒
粉絲索晒湯同花甲嘅鮮味
花甲份量好多 無沙幾乾淨仲啖啖肉
入面仲有齊娃娃菜、豆卜、金菇
配料已經好足夠 男仔都夠食

另外仲加左餸✨ 牛柏葉、台灣腸、厚切午餐肉,
午餐肉真心厚切,厚度係完全不計成本價。

✨ 百搭粉

✨ 老闆娘手沖咖啡
凍飲嘅咖啡,口感好順滑,而且唔會特別有苦澀味,果然係老闆娘親手每一日沖嘅咖啡☕️

✨鴨屎香手打檸檬
全人手嘅手打檸檬茶🤲🏻檸檬香滿分,而且仲要$25有1L ,兩個人都夠晒飲,一上到枱已經係傻眼了🤓