2014-01-29
因為知道哩度夜晚有點心食而平日晝伏夜出o既我地基本上係冇乜可能會點心所以今次就同朋友黎哩度試下是夜星期四, book左20:00, 可能平日關係, 但未坐滿我地6個人, 因為黎就係為左食點心所以就選左個4人餐, 另外再散叫幾個點心我地點哩個餐包每人一個湯, 一碟雞(有幾款雞揀)再o係成廿個小菜入面選3個($46x, 只2人, 就只可選1款小菜, $26x)其實除左哩個4人餐, 仲有其他餐揀不過有d餐菜式似飲宴, 又冇咁多款揀或者有d餐主打食點心, 但又指定某幾款點心冇得揀, 唔係咁吸引講返d野食, 湯係青紅蘿蔔粟米湯好多料, 好入味, 明顯唔係味精湯, 係老火湯, 正~跟餐碟雞選了貴妃雞, 咸咸地, 都ok, 不過唔算特別好食3個小菜, 我地揀左金銀蛋灼時蔬, 係上湯浸白菜仔, d湯好好飲第2個小菜係生根豆腐班腩煲, 平時生根都係打邊爐先有得食, 咁樣整煲真係未試過班腩食得出係堅野, 唔係求其搵d魚肉扮, 有驚喜第3個小菜係冰梅烤小骨, 哩個最好食, 個汁係酸酸甜甜, 似似地蘸燒鵝o個d醱梅醬, 好開胃好好食, 排骨唔會冇肉, 又唔會太刃菠菜帶子餃賣相幾精緻, 平時d餃, 餃皮都冇咁通
而平日晝伏夜出o既我地基本上係冇乜可能會點心
所以今次就同朋友黎哩度試下
我地6個人, 因為黎就係為左食點心
所以就選左個4人餐, 另外再散叫幾個點心
我地點哩個餐包每人一個湯, 一碟雞(有幾款雞揀)
其實除左哩個4人餐, 仲有其他餐揀
不過有d餐菜式似飲宴, 又冇咁多款揀
或者有d餐主打食點心, 但又指定某幾款點心
冇得揀, 唔係咁吸引
講返d野食, 湯係青紅蘿蔔粟米湯
好多料, 好入味, 明顯唔係味精湯, 係老火湯, 正~ 跟餐碟雞選了貴妃雞, 咸咸地, 都ok, 不過唔算特別好食 3個小菜, 我地揀左金銀蛋灼時蔬, 係上湯浸白菜仔, d湯好好飲 第2個小菜係生根豆腐班腩煲, 平時生根都係打邊爐先有得食, 咁樣整煲真係未試過
班腩食得出係堅野, 唔係求其搵d魚肉扮, 有驚喜 第3個小菜係冰梅烤小骨, 哩個最好食, 個汁係酸酸甜甜, 似似地蘸燒鵝o個d醱梅醬, 好開胃好好食, 排骨唔會冇肉, 又唔會太刃 菠菜帶子餃賣相幾精緻, 平時d餃, 餃皮都冇咁通透, 哩個餃餃皮唔會太厚, 好精瑩剔透咁, 而且入面仲有大大粒帶子, 都幾好食 終於俾我搵倒千層糕, 記得細個成日去茶樓都會食, 但唔知幾時開始已經唔見有千層糕, 難得知道哩度有, 已一早諗住點, 其實味道唔差的, 不過可惜我地係一次過點晒所有送, 又唔記得叫佢後上, 結果凍晒, 差左好多 流沙包都係因為凍左, 所以已經唔再流, 變左固體
如果趁熱食應該會好唔錯
Other Info. :
o個d要趁熱食o既點心, 真係一係要叫佢後上, 一係等食到咁上下先叫