2023-04-24
🪭🏮第三次到訪銅鑼灣越南餐廳,呢到裝修設計都好特別,好多人係樓上閣樓打卡㗎💃🏻近期出咗好多新食品新飲品,同之前menu唔同🥢薑黃雞胸茴香葉撈檬💰$119好多薑黃汁同雞胸,啖啖肉之餘又幾惹味,不過反而我鐘意啲檬粉多啲,幼身粉類索咗汁好食🥢南瓜花炒鮮牛肉片💰$168呢款最好食,牛肉片又腍又入味,送粉麵都得,南瓜花第一次食,原來係似翠玉瓜咁爽口,微甜清新🥢雜錦牛湯河💰$119有牛肉片、牛丸、牛筋腩近骨位置,所有牛都好香好腍,最特別係牛丸,係餐廳係越南自設工場+全牛肉製造的,所以牛肉味濃仲可以追加什錦香菜,我平時會加三份😂因為好香🥖🍨斑蘭布甸法包配自家製椰子雪糕💰$128見好多人食呢款,見佢顏色好鮮艷心諗斑蘭味一定濃郁,法包烘得超脆,斑蘭味都好突出,最正係佢口感好似布甸,食落就似近期大熱布甸麵包咁,仲有個值得大讚嘅係斑蘭布甸係裝得滿滿,好足料,椰子雪糕當然都好正,好香椰子味👍🏻下次再嚟都必定再食呢個🉐🥭鮮芒班蘭椰香冰沙💰$70好香椰奶味,芒果超甜,好解暑解渴,襯晒夏天
🥢薑黃雞胸茴香葉撈檬💰$119
🥢南瓜花炒鮮牛肉片💰$168
🥢雜錦牛湯河💰$119
仲可以追加什錦香菜,我平時會加三份😂因為好香
🥖🍨斑蘭布甸法包配自家製椰子雪糕💰$128
🥭鮮芒班蘭椰香冰沙💰$70
好香椰奶味,芒果超甜,好解暑解渴,襯晒夏天