2017-06-28
尋晚第二次幫襯為食雞,一去到門口已經有位哥哥熱情招呼我地入去。坐底研究左好耐,因為好似樣樣野都好想食咁,但最終就叫左一個二人套餐,有三餸一湯白飯兩碗。是日例湯係青紅蘿蔔湯,佢地標榜唔落味精夠健康,但係我覺得淡左少少。我地揀左跟餐嘅口水雞,佢地個辣汁幾特別,一入口甜甜之後先到辣味,ok好味....但係如果d雞熟多少少就好啦,因為夾左幾舊都好紅。之後就到女朋友最期待嘅蜜椒牛柳粒,d薯仔好正...外脆內軟,表面仲有層薄薄嘅蜜糖,甜甜地好好味,牛柳粒好腍又有牛味,唔似有d餐廳咁牛肉味香口膠😂😂。呢個蝦醬炒通菜都係跟餐嘅,蝦醬味都好足,唔會聞到食唔到。整體黎講全部都好好味而且份量都好足夠,兩個人叫二人套餐都食唔哂,仲可以打包埋聽日做午餐,但係美中不足嘅地方就係卡位略嫌窄左d,同埋尋日我地用餐具都有好大浸清潔劑味,希望都可以改善下
青紅蘿蔔煲豬骨湯
口水雞
蜜椒炒牛柳粒
蝦醬炒通菜
呢個蝦醬炒通菜都係跟餐嘅,蝦醬味都好足,唔會聞到食唔到。